/ Hoogvliet binnen de retail

Supermarktketen Hoogvliet heeft in haar 62 supermarkten onlangs een zelfscansysteem in gebruik genomen. QSight IT leverde daarvoor de WLAN-infrastructuur. Het zelfscansysteem is geleverd door ict-dienstverlener Centric. De complete Wi-Fi-infrastructuur voor de 62 winkels is ontworpen en geïmplementeerd door QSight IT met Cabletech als bekabelingspartner.

Wi-Fi in alle Hoogvliet-supermarkten: gerealiseerd door QSight IT

Hoogvliet heeft gekozen voor de controllerless wireless-oplossing van Aerohive Networks: in totaal zijn er 516 Aerohive access points geplaatst in 62 winkels. Deze worden centraal beheerd vanuit één 'HiveManager'. Met een geplande doorlooptijd van ongeveer 3 maanden is dit omvangrijke project door de projectorganisatie van QSight IT binnen de daarvoor gestelde termijn gerealiseerd en opgeleverd, een waar huzarenstukje.
 
Zelfscanning is voor retailer Hoogvliet meer dan alleen een afrekenmanier. De klant kan er ook alternatieve producten mee vinden die in de aanbieding zijn. En je kunt je thuisgemaakte boodschappenlijstje op de handscanner bekijken. Hoogvliet biedt een koppeling met de klantenkaart en laat handscanners bij de gewone lijnkassa's inleveren om zo het persoonlijke contact met een kassière te bevorderen.
 
Naast de technologische innovaties in haar supermarkten heeft Hoogvliet ook haar distributiecentrum uitgebreid met een nieuw Vers Distributie Centrum (VDC). Hier worden gekoelde en diepvriesproducten op- en overgeslagen. Voor dit VDC heeft QSight IT eveneens de gehele WLAN-infrastructuur verzorgd. Voor de koel- en vriescellen zijn de ruggedized access points van Aerohive ingezet. Deze zijn bestand tegen de extreme (klimaat) omstandigheden. Ook deze omgeving wordt aangestuurd vanuit de HiveManager, het centrale managementplatform van Aerohive.
 

Kan QSight IT u helpen?

Bent u voor uw retailorganisatie geïnteresseerd in wireless-oplossingen, neem dan gerust contact met ons op voor een op uw organisatie toegespitst advies. Stuur uw verzoek per e-mail aan info@qi.nl of neem contact op met Ton Nijdam.
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Gerelateerde vragen
Heeft u vragen over dit onderwerp? Hieronder vindt u de belangrijkste vragen, met antwoord.
Antwoord:

Kosten. Het verschil met andere oplossingen zit hem in het feit dat de controllerfunctionaliteit in elk access point aanwezig is maar tegen een prijs die lager ligt dan de traditionele oplossingen mét een controller.  

Gerelateerde artikelen:
Oplossingen , Contact , Over QSight IT
Antwoord:

Aerohive is een bedrijf dat zich volledig richt op het ontwikkelen van een nieuwe generatie draadloze netwerkapparatuur, die zonder controllers gemanaged kan worden.

Deel deze pagina
Volg QSight IT op social
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.