/ Big Data

Big Data, Big Business

Big Data is dé virtuele goudmijn van het heden en de toekomst. Big Data is data die wordt gekenmerkt door een hoog volume, een hoge snelheid, en door zijn enorme gevarieerdheid. Het effectief verwerken en gebruiken van Big Data heeft een grote behoefte doen ontstaan naar kosten-effectieve en innovatieve vormen van informatieverwerking. Een goede verwerking van Big Data zorgt voor een beter inzicht, nieuwe groeikansen en het nemen van doordachte zakelijke beslissingen.

Drie uitdagingen van Big Data
Big Data is een uitdaging voor een organisatie omdat deze rekening moet houden met drie belangrijke strategische en operationele uitdagingen.

  • De eerste is het verwerkbaar maken van de beschikbare data. Deze data is moeilijk goed te overzien en te analyseren. Waar dit wel mogelijk gemaakt is, is het een aansporing voor bedrijven om nieuwe manieren te vinden om bestaande data die nieuwe inzichten geeft ook daadwerkelijk te gebruiken.
  • De analyse van Big Data is de volgende stap. Het is een kunst om bruikbare data te halen en te interpreteren uit Big Data analytics of uit grote hoeveelheden complexe datasets. Met goede analyse is het mogelijk om het gedrag van klanten in de toekomst, trends en scenario's te kunnen voorspellen en uitwerken.
  • Informatie is overal en alle data is informatie. De hoeveelheid wordt alleen maar groter in volume, varieteit en snelheid. Daarom moet u als laatste stap de toegangkelijkheid van uw big data en de opslag ervan goed organiseren. U moet Big Data geschikt maken voor uw eigen Big Data behoeften.


Bewaren of niet?
Als IT-manager of CIO zijn er twee basisstrategieën voor Big Data.

1. Alle binnenkomende en beschikbare data bewaren. Financieel is dit echter niet altijd haalbaar en bovendien blijkt dan naderhand dat veel data niet relevant is. Vaak is het ook zo dat data die bewaard wordt achteraf niet of nauwelijks bekeken kan worden door gebrek aan resources.
2. De andere strategie is doorlopende data analyse, zoals bijvoorbeeld veel in de retail branche gebeurt. De data wordt bij binnenkomst al gefilterd met Business Intelligence Software om patronen te herkennen, zoals bijvoorbeeld secundair aankoopgedrag van klanten.
 
Wat heeft úw organisatie nodig?
Bewaart u het liefst wat u nodig heeft? Dan wilt u zuinig omgaan met dataopslag en uw data op tijd archiveren. En daarmee kunnen wij u helpen. Bijvoorbeeld door uw (big) data van het primaire storage systeem af te halen en te plaatsen op een secundair systeem.
Maar ook door ervoor te zorgen dat uw data altijd beschikbaar is en kan worden geanalyseerd naar behoefte. Uw data is bovendien vaak over een langere periode verzameld, en moet al die tijd veilig worden opgeslagen en beschermd. Data, opslag, archivering en back-up moeten in de juiste verhoudingen voor uw systeem worden gedimensioneerd. Een van de tools die Qi ict daarvoor gebruikt is een storage assessment. Wij kunnen u helpen om uw datagroei onder controle te krijgen en te houden. En soms wordt Big Data dan naast een bron van nieuwe inzichten meteen een Big Cleanup, waarbij u grote data schoonmaak kunt houden.
Wilt u meer weten? Wij helpen u graag verder met al uw vragen
 

Gerelateerde informatie
Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie.
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Gerelateerde producten/oplossingen
Hier vindt u gerelateerde producten. 
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Volg QSight IT op social
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.