Back-up in de cloud?

/, Nieuws/Back-up in de cloud?

QSight IT levert back-up en restore oplossingen van de merken Commvault en Veeam. De keuze voor deze leveranciers is gebaseerd op de marktpositie en de specifieke methodieken die verschillen van elkaar. Heden ten dage komen we meer en meer gemengde omgevingen tegen waarbij de centrale vraag is: “Waar laat ik mijn data?”.

Data wordt steeds belangrijker voor organisaties o.a. door correlaties te leggen. Daarom is het van belang dat de intelligentie zoals Big-Data Analytics direct toegang heeft tot die data. Indien deze data niet op eigen locatie staat, zal er een mogelijkheid dienen te zijn om deze eenvoudig en snel te verplaatsen.

Doordat QSight IT nu onderdeel is van KPN komen de diensten van KPN Datamanagement zoals ‘Backup on Demand’, ‘Storage on Demand’ en DRaaS in beeld. Daarbij speelt de keuze voor Commvault en Veeam een belangrijke rol omdat ook KPN Datamanagement daar hun diensten op gebaseerd heeft. Een naadloze samenwerking tussen een on-premise configuratie met een van deze online diensten behoort dus goed tot de mogelijkheden.

Binnen het Hitachi portfolio dat door QSight IT wordt geleverd behoort ook het Hitachi Content Platform (HCP) wat de basis is voor archivering van gegevens voor langere termijn zonder kans op verlies of wijzigingen. Denk bij het laatste ook wat Ransomware kan doen met uw back-up data! Het HCP portfolio wordt ook door KPN Datamanagement geleverd en kan dus prima als primaire of secundaire omgeving voor uw organisatie dienen. Binnen de HCP omgeving zijn er prima mogelijkheden om data mining uit te voeren met producten zoals HCI (Hitachi Content Intelligence), Pentaho en Hadoop.

Wilt u meer weten over deze oplossing en wat dit voor uw organisatie kan betekenen? Lees meer in ons artikel ‘Back-up en Restore’ via onderstaande button. Voor vragen over de oplossingen kunt u zich wenden tot uw accountmanager of contact opnemen per email met adres ise@qsight.nl.

Lees meer
2019-02-28T09:15:43+00:00Categorieën: blog, Nieuws|

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link