KPN Security op The Digital Dutch 2019: de hoogtepunten

/, Nieuws/KPN Security op The Digital Dutch 2019: de hoogtepunten

Een nieuwe naam, met gebundelde krachten. Uiteraard was KPN Security als kersverse nieuwe tak aanwezig tijdens The Digital Dutch. Dit waren de hoogtepunten.

Alle securitydiensten van KPN zijn gebundeld en gaan voortaan door het leven onder een nieuwe vlag: KPN Security. Door die krachtenbundeling is KPN de grootste securityleverancier van Nederland. Met zowel het breedste als diepste securityportfolio, een schat aan ervaring en talent en met een belangrijke missie: diensten en connectiviteit vanuit de basis veilig maken, en veilig houden. Zodat heel Nederland onbezorgd kan profiteren van de mogelijkheden van nieuwe technologie.
Met die boodschap was KPN Security op 11 april jl. op The Digital Dutch, het jaarlijkse KPN-event over innovatie en digitalisering. Wat we daar zoal deden? Een opsomming:

  1. The Boardroom Game – Voor veel organisaties zijn data hun meest waardevolle asset. Hoe bescherm je die effectief? 100 procent security is onmogelijk, dus het is altijd een kwestie van kiezen en de juiste investeringen doen. Dat is nog niet eenvoudig, want budgetten zijn nooit oneindig en de directieleden hebben ieder hun eigen belangen en prioriteiten.

Tijdens The Boardroom Game probeerden de deelnemers spelenderwijs de juiste keuzes te maken en tegelijkertijd hun eigen belangen en die van de groep als geheel te verdedigen. In groepjes namen de deelnemers het tegen elkaar op, ieder als boardroommember van een fictieve fietsenleverancier. In hun rol van COO, CFO, CEO of CIO moesten ze als groep in meerdere rondes en met een beperkt budget investeringskeuzes maken. Gaan we voor een SIEM-oplossing of steken we de euro’s toch in een firewall of awarenesstraining?

Dat zorgde binnen iedere fictieve boardroom voor levendige discussies. Na iedere ronde, die een jaar voorstelde, vond steeds een willekeurig cyberincident plaats en werden de gevolgen van hun keuzes duidelijk. Een goede, realistische training die de noodzaak van prioriteiten stellen en overleg duidelijk maakt!

  1. Jaya Baloo: samen verantwoordelijk voor security  – Tijdens het hoofdprogramma van The Digital Dutch kreeg Jaya Baloo, CISO bij KPN, het podium om haar visie op security te delen. Die kans greep ze met verve aan. Het beeld dat ze schetste was allereerst alarmerend. Cybercriminaliteit groeit en neemt in zowel omvang als finesse toe. De kosten voor het uitvoeren van een DDoS-aanval dalen aanzienlijk, terwijl de kosten voor de beveiliging daartegen allesbehalve afnemen. Het is niet meer de vraag of we gehackt worden, maar wanneer. Bovendien: gemiddeld merken we een ingeslopen hacker pas na 18 maanden op.

Moeten we daarom technologie vermijden? Niet als het aan Jaya Baloo ligt. Maar we moeten ons wel beseffen dat we allemaal verantwoordelijk zijn voor elkaars security. We zijn namelijk steeds afhankelijker van elkaars digitale dienstverlening. KPN beseft dat volgens haar in zijn rol richting de Nederlandse samenleving als geen ander. Security houdt dan ook niet op bij de eigen organisatie. We moeten elkaar kunnen vertrouwen dat onze diensten inherent veilig zijn, en dat we de ander niet opzadelen met onnodige securityrisico’s. Gelukkig kunnen we met een aantal eenvoudige maatregelen de risico’s fors verkleinen. Denk aan het tijdig installeren van patches, het gebruik van veilige (vpn-)verbindingen en het regelmatig maken van een back-up. Een laatste tip: behandel wachtwoorden als ondergoed. Het is verstandig deze regelmatig te vervangen.

  1. De Security-game – Even aan een digitaal betalingsverzoek van een vriend voldoen. Een nieuw wachtwoord voor toegang tot het schoolsysteem doorgeven via de telefoon. Een spelletjes-app argeloos toegang geven tot al je media en contacten op je smartphone. Onoplettend of onbewust gedrag kan al snel voor securityrisico’s zorgen. Precies daarvan werden bezoekers doordrongen tijdens het spelen van de Security-game. Bezoekers kregen via een laptop situaties voorgelegd, waarin ze konden aangeven of ze een bepaalde handeling al dan niet zouden uitvoeren. Na afloop kregen ze haarfijn te horen hoe ‘securitybewust’ ze waren, en waar de verbeterpunten lagen. Leerzaam en confronterend tegelijk!

Uiteraard was er na afloop alle gelegenheid voor een hapje, drankje en goed gesprek. Want security, dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid waar we graag samen met de rest van Nederland de schouders onderzetten!

Tot ziens op The Digital Dutch 2020!

2019-04-17T14:41:45+00:00Categorieën: blog, Nieuws|

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link