Loading...
Energie2019-08-01T11:55:47+00:00

Adviesgesprek aanvragen
Download klantcase

IT oplossingen voor de energiesector

Voor de openbare nutsbedrijven en organisaties in de energiesector zijn het spannende tijden. Een betrouwbare, veilige en kosteneffectieve ict omgeving is nu, meer dan ooit, van groot belang. QSight IT heeft de juiste vakkennis in huis om de juiste IT infrastructuur te ontwerpen, beheren en monitoren.

Veel ondernemingen in de energiesector hebben verschillende locaties. Een optimaal en kostenefficiënt netwerk van routers, switches en vpn-verbindingen tussen deze locaties is van groot belang voor de beschikbaarheid, zodat u altijd op uw applicaties of meetgegevens kunt rekenen. Scheiden van productie- en kantoornetwerk is vanzelfsprekend. Wij hebben verschillende productienetwerken op basis van SCADA/ICS onderzocht en hieruit kwamen de volgende zaken naar boven.

  • Productienetwerken zijn overal verschillend, er is geen “one size fits all”;
  • Zonering van de SCADA-omgeving ontbreekt vrijwel altijd;
  • Veel industriële systemen draaien op (oude versies van) Windows. Iedere dinsdag brengt Microsoft updates en upgrades uit voor het dichten van nieuwe bekende “lekken” in de software. In de industrie wordt echter vrijwel nooit gepatched (gemiddeld maar 1 x in de 4 jaar);
  • Producenten van SCADA-omgevingen publiceren op hun websites welke “lekken” ze ontdekt hebben en welke releases er zijn vrijgegeven om deze “lekken” te dichten. Dit alleen al vormt een groot risico vanwege bovengenoemd punt;
  • Het verlenen van toegang tot de SCADA-omgevingen is lang niet altijd even veilig, zowel voor bestaande als voor nieuwe medewerkers;
  • In (delen van) industriële netwerken is lage latency essentieel. Daarom mag de beveiligingsoplossing nooit vertraging introduceren in (deze delen van) de infrastructuur. Er zijn verkeersstromen die nooit geblokkeerd mogen worden; daarom is een juiste plaatsing en inrichting van de beveiligingsoplossing essentieel.
  • Wanneer kwaadwillende mensen in staat zijn om zich fysieke toegang te verschaffen tot de industriële apparatuur (bijvoorbeeld tot transformatorstations of waterpompen in den lande) wordt het heel lastig om dit via het netwerk te ontdekken, zeker wanneer er geen verkeer wordt gegenereerd over de ethernet/IP-infrastructuur.

Het scheiden maar ook het veilig koppelen van productie- en kantoornetwerk kan QSight IT voor organisaties in de energiesector doen. Daarnaast zijn wij in staat om met onze oplossingen en dienstverlening een hogere mate van veiligheid te bieden en een beter inzicht te geven in SCADA en ICS omgevingen. Ook bieden wij de mogelijkheid om, eventueel met terugwerkende kracht, te zien wat er is gebeurd. Cyber Security is namelijk niet alleen het plaatsen van een oplossing; men dient ook te begrijpen wat er door deze oplossing wordt gemeld, en hier de juiste acties op te ondernemen.

Download Whitepaper SCADA

Monitoring en beheer voor de energiesector

De monitoring en beheer oplossingen van QSight IT, IntelliGuard en IntelliDefense bieden organisaties de mogelijkheid (a) voor (b) tijdens en (c) na een aanval inzichtelijk te maken wat er gebeurt, of gebeurd is. De gemiddelde organisatie weet pas na 200 dagen dat er iets in het netwerk zit wat er niet thuishoort. Dan is het wel belangrijk om na ontdekking terug te kunnen kijken naar de schade die er is aangericht en hoe deze tot stand is gekomen. Het QSight Network Operating Center waakt 24 x 7 over uw infrastructuur en lost storingen op voordat u ze in de gaten heeft. Changes worden in zeer korte tijd uitgevoerd. Tevens is QSight IT in staat om ondersteuning te bieden bij het interpreteren van de verschillende meldingen die onze oplossingen genereren.

Voor de opslag van data realiseren wij storage en virtualisatie omgevingen en backup- en restore systemen die tot doel hebben de gegevens zo snel mogelijk beschikbaar te hebben, met een zo hoog mogelijke uptime.

Beveiliging staat in de energiesector duidelijk nog in de kinderschoenen, waarbij geen omgeving hetzelfde is. QSight IT heeft jarenlange ervaring met het beveiligen van infrastructuren en trekt dit nu ook door naar de kritische infrastructuren.

Meer weten? Laat uw gegevens achter en we nemen zo snel als mogelijk contact met u op. Direct hulp nodig? Start een chat sessie op onze website en we komen direct in actie.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw branche nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link