Loading...
Overheid 2018-09-21T09:23:18+00:00
Gemeente 2020

Adviesgesprek aanvragen

IT oplossingen voor de overheid

QSight IT heeft een groot aantal gemeenten (meer dan 60) als klant, waarvoor we verschillende IT-oplossingen leveren. Doordat wij samenwerken met een groot aantal gemeentelijke overheden hebben we een goed beeld van de omvang, en de veranderingen en verschuivingen, van de IT-benodigdheden van overheden. Daarnaast zijn wij op de hoogte van de laatste IT-trends voor overheidsinstellingen en weten we wat er bij een IT-project voor de overheid komt kijken.

Vanuit deze ervaring hebben we een vertaalslag gemaakt naar de afhankelijkheden van overheden ten aanzien van de ICT-infrastructuur. We hebben de volgende hoofdpunten gedefinieerd waar wij u mee kunnen helpen:

 • Vanwege de verschuiving van taken moeten gemeenten met meer organisaties samenwerken. Hierdoor willen deze organisaties interactiever met elkaar kunnen communiceren. Om informatievoorziening en -ontsluiting tot stand te kunnen brengen leidt dit tot;
  • het koppelen van ICT-infrastructuren.
  • het aansluiten op e-voorzieningen en databases.
 • Doordat de lokale overheden meer verantwoordelijkheden hebben gekregen, wordt het burgerportaal steeds belangrijker. De burger benadert immers steeds meer diensten via deze portalen. DigiD wordt door veel gemeenten als toegangs- en beveiligingsmechanisme ingezet tot deze diensten.
 • Het delen en ontsluiten van veelal privacygevoelige informatie met derden/ketenpartners wordt steeds strenger gereguleerd (BIG, Logius, GDPR, Wet datalekken). Gemeenten moeten aantonen “in control” te zijn door aantoonbaar:
  • te beschikken over een goede beveiliging van deze informatie.
  • de juiste maatregelen en processen te hebben ingericht.

Deze punten heeft QSight IT verwerkt in verschillende oplossingen en diensten waarmee overheden veilig en gecontroleerd de ICT-infrastructuur inzetten om hun rol en takenpakket naar de gemeenschap optimaal te kunnen invullen. IT-beveiliging staat bij zowel de overheid als QSight IT hoog in het vaandel.

Wij komen met alle plezier een toelichting geven over de diensten die wij leveren, hoe deze werken, wat het voor uw gemeente kan opleveren en hoe u tot een positieve business case kunt komen. Hiervoor kunt u een adviesgesprek aanvragen of onze gemeente 2020 whitepaper downloaden.

ICT-optimalisatie voor de Gemeente van 2020

Iedere gemeente moet zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving en veranderingen opgelegd door het Rijk. De IT-afdeling heeft de (on)dankbare taak al deze wisselingen te faciliteren. Wij vertellen u graag meer over onze IT oplossingen voor de overheid en hoe u deze veranderingen in de breedste zin van het woord in goede banen kunt leiden.

Download QPaper Gemeente 2020

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw Public nieuws

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.