Loading...
Finance2019-07-12T13:29:17+00:00

Adviesgesprek aanvragen
.

Financiële dienstverlening: van herstel in vertrouwen naar veilig veranderen.

Sinds de economische crisis ligt de financiële sector onder een maatschappelijk vergrootglas. De financiële sector staat voor de uitdaging om het vertrouwen terug te winnen. Of het nu gaat om klanten, investeerders, politici of toezichthouders.

Tegelijk is het speelveld complex en continu in verandering: de wet- en regelgeving (GDPR of PSD2) wordt strikter, toenemende concurrentie (Apple/Google en FinTech-bedrijven), het internationale toezicht verscherpt, de kapitaaleisen nemen toe en het groeiende belang van technologie in een sector die steeds verder digitaliseert.

Eisen op het gebied van Governance, Risk and Compliance (GRC),  centrale IT,  nieuwe verdienmodellen, innovatie en (Digitale) Fraude zijn uitdagingen die in deze sector een grote rol spelen. QSight IT biedt innovatieve IT oplossingen voor financiële dienstverleners.

Finance betekent steeds vaker IT; we spreken wel over IT-Bank of IT-Verzekeraar

De diverse uitdagingen en trends die we zien binnen de sector zijn verbonden aan Technologie: Datamanagement (Big Data), Kunstmatige Intelligentie, Open API’s, toepassen van Blockchain, Cloud, opkomst van FinTech-bedrijven.

Cybercrime vormt hierdoor in toenemende mate een Risico en kan tot veelsoortige en omvangrijke schade leiden. Informatiebeveiliging is daarom van groot belang voor de continuïteit en integriteit van alle financiële instellingen. De Nederlandse Bank (DNB) blijft, net als in voorgaande jaren, de informatiebeveiliging van onder haar toezicht staande instellingen onderzoeken. DNB verwacht van de instellingen dat zij hun informatie-beveiliging zo snel mogelijk op het Cobit-gebaseerde ‘maturity level’ 3 of hoger brengen. Dit betekent dat de beheersmaatregelen geformaliseerd zijn en aantoonbaar werken, kortom dat de informatiebeveiliging op orde is. QSight IT helpt hierbij met haar innovatieve IT oplossingen voor financiële dienstverleners.

IT oplossingen voor financiële dienstverleners

Als QSight IT willen wij de financiële dienstverleners helpen om hun security volwassenheid aantoonbaar te laten groeien, waarbij security, networking en cloud altijd gekoppeld worden aan  de business doelen. Dat doen we bijvoorbeeld door het realiseren van een “Secure” Cloud strategie of door het bieden van een totaalpropositie op het gebied van networking tot en met cloud,  altijd 100% secure.

En dat doen we concreet met producten, maar vooral ook met beheer- en monitoringdiensten zoals IntelliDefenseen IntelliGuard. Daarnaast kunnen we met BitSight financiële instellingen op hun security posture beoordelen, en kunnen deze instellingen op hun beurt hun toeleveranciers toetsen met BitSight.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op door een adviesgesprek aan te vragen, een van onze brancheteamleden neemt dan contact met u op. U kunt ook gratis ons Fintech QPaper downloaden. Hierin leggen wij u uit wat te doen met uw IT-omgeving bij intrede van PDS2.

Download QPaper Fintech & PSD2

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw Financiën en Verzekeren nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link