Loading...
Zakelijke dienstverlening2018-09-21T09:23:57+00:00

Adviesgesprek aanvragen
Download klantcase

IT voor de zakelijke dienstverlening

Bedrijven binnen de zakelijke dienstverlening kunnen niet zonder een snelle, veilige en 100% betrouwbare IT-infrastructuur. Juist binnen deze branche slaat het ‘Nieuwe Werken’ enorm aan.

QSight IT implementeert de juiste systemen voor mobility en remote access. De ‘security’ in onze genen zorgt voor een optimale toegangsbeveiliging. Klanten hebben steeds meer de behoefte om sneller en makkelijker toegang te hebben tot hun gegevens. Denk aan een financieel overzicht of een advies. Uiteraard spelen deugdelijke beveiliging en een hoge mate van beschikbaarheid daarin een belangrijke rol. Ook wordt bedrijfsinformatie steeds meer centraal opgeslagen. Dit stelt eisen aan de dataverbindingen tussen de locaties, de toegang tot die centrale informatie en de beschikbaarheid ervan.

Vragen van de klant wijzigen

Klanten willen makkelijker en sneller toegang hebben tot hun informatie. Dat kan bijvoorbeeld een financieel overzicht zijn, of een gedegen advies. Een ontwikkeling die daarop inspeelt is bijvoorbeeld online boekhouding. Steeds meer accountancy kantoren bieden dit aan hun klanten aan. De klanten kunnen direct hun gegevens invoeren en op ieder moment raadplegen. Uiteraard spelen deugdelijke beveiliging en hoge mate van beschikbaarheid daarin een belangrijke rol. Te denken valt aan zaken als sterke authenticatie, DDoS protectie, firewalls, intrusion prevention systemen. Ook wordt verwacht dat adviezen eenvoudig kunnen worden aangevraagd en dat er snel wordt gereageerd door de dienstverlener. Een e-mail button op een website volstaat dan niet meer. Er zal meer online activiteit nodig zijn vanuit de dienstverlener.

Standaardisatie en een krachtige IT infrastructuur

Door het inzetten van IT voor de zakelijke dienstverlening wordt het mogelijk om efficiënter te gaan werken. Te denken valt bijvoorbeeld aan het inzetten van tablets en smartphones. Dergelijke apparatuur maakt het voor adviseurs mogelijk om ook bij de klant op locatie toegang te hebben tot de benodigde bedrijfsapplicaties en data. Belangrijk is dat het inzetten van mobiele apparatuur op een gecontroleerde wijze wordt gedaan. Dit ter voorkoming van het verliezen en/of lekken van (kritische) bedrijfsinformatie. Technologieën als mobile device management en mobile application management spelen hierop in.

Ook maakt ICT door middel van draadloze netwerkinfrastructuren het inzetten van flexplekken mogelijk. Uiteindelijk kan daardoor bespaard worden op huisvestingskosten. Digitaliseren, wat inhoudt dat de dossiers digitaal worden bewaard, afgesloten en gearchiveerd. Tevens stelt de wetgever een termijn van 7 jaar, compliancy is dus van belang en long term archiving is een sleutelwoord in deze. Het voordeel van digitaliseren is dat de informatie makkelijker toegankelijker is (voor zowel dienstverlener als voor klant), maar er ook bijvoorbeeld op kosten voor fysieke archiefruimte kan worden bespaard (lees vierkante meters).

Een optimaal en kostenefficiënt netwerk

  • Een optimaal en kostenefficiënt netwerk van routers, switches en vpn verbindingen tussen deze locaties is van groot belang voor de beschikbaarheid van de grote hoeveelheid data. Wij rekenen graag met u door of uw exploitatiekosten omlaag kunnen door het netwerk aan te passen of zelfs te vernieuwen.
  • Het creëren van toegang van buitenaf voor bijvoorbeeld medewerkers die op een willekeurig moment vanuit huis willen werken. Deze toegang dient gecontroleerd te zijn door middel van bijvoorbeeld (SSL) VPN’s en sterke authenticatie. Door de consolidatie komt de data centraal te staan. Dit betekent degelijke opslagsystemen. Omdat de afhankelijkheid van dat ene systeem groter wordt zien wij ook steeds vaker de noodzaak tot het realiseren van een uitwijklocatie. Dat kan zijn in een nevenvestiging of in een extern datacenter. Ook passen virtuele servers en werkplekken in dat plaatje. Business continuity noemen wij dat.
Adviesgesprek aanvragen

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw zakelijke dienstverlening nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link