Loading...
Public 2018-02-15T09:06:00+00:00

Adviesgesprek aanvragen
Download QPaper
Gemeente 2020

Gemeenten zijn voor de burger een belangrijke en herkenbare ‘ingang tot de overheid’.

QSight IT heeft een groot aantal gemeenten (meer dan 60) als klant, waar we verschillende oplossingen op het gebied van ICT dienstverlening leveren. Door dit grote aantal hebben we een goed beeld gekregen van de omvang, en de veranderingen en verschuivingen, van het takenpakket richting de gemeenschap. Bijvoorbeeld ten aanzien van de taken die voorheen bij de centrale overheid lagen en nu naar gemeenten zijn verschoven. Vanuit die optiek hebben we een vertaalslag gemaakt naar de afhankelijkheden ten aanzien van de ICT infrastructuur. We hebben de volgende hoofdpunten gedefinieerd:

  • Vanwege eerder genoemde verschuiving van taken, moeten gemeenten met meer organisaties samenwerken. Hierdoor willen deze organisaties interactiever met elkaar kunnen communiceren. Om informatievoorziening en -ontsluiting tot stand te kunnen brengen leidt dit tot;
    • het koppelen van ICT infrastructuren.
    • het aansluiten op e-voorzieningen en databases.
  • Doordat de lokale overheden meer verantwoordelijkheden hebben gekregen, wordt het web portaal steeds belangrijker. De burger benadert immers steeds meer diensten via deze portalen. DigiD wordt door veel gemeenten als toegangs- en beveiligingsmechanisme ingezet tot deze diensten.
  • Het delen en ontsluiten van veelal privacygevoelige informatie met derden/ketenpartners wordt steeds strenger gereguleerd (BIG, Logius, GDPR, Wet datalekken). Gemeenten moeten aantonen “in control” te zijn door aantoonbaar;
  • te beschikken over een goede beveiliging van deze informatie.
  • de juiste maatregelen en processen te hebben ingericht.

Deze punten heeft QSight IT verwerkt in verschillende oplossingen en diensten waarmee gemeenten veilig en gecontroleerd de ICT infrastructuur inzetten om hun rol en takenpakket naar de gemeenschap optimaal te kunnen invullen.

Maakt u zich zorgen over de beveiliging van uw klantenportaal? Haalt u het maximale uit uw bestaande IT infrastructuur investeringen en oplossingen? Wilt u weten hoe ransomware nu echt voorkomen kan worden? Heeft u een uitdaging rondom het gecontroleerd toegang verlenen van het toenemende aantal devices van de eigen medewerkers en externen tot uw infrastructuur? Bent u geïnteresseerd in advies dat niet alleen maar gaat over IT investeringen?

Wij komen met alle plezier een toelichting geven over de diensten die wij leveren, hoe deze werken, wat het voor uw gemeente kan opleveren en hoe u tot een positieve business case kunt komen.

ICT optimalisatie voor de Gemeente van 2020

Iedere gemeente moet zich aanpassen aan de ontwikkelingen in de samenleving en veranderingen opgelegd door het Rijk. De IT afdeling heeft de (on)dankbare taak al deze wisselingen te faciliteren. Wij vertellen u graag hoe u deze veranderingen in de breedste zin van het woord in goede banen kunt leiden.

Download QPaper

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw Public nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.