Loading...
Retail 2017-11-28T20:12:22+00:00

Adviesgesprek aanvragen
Download klantcase

De retailbranche heeft behoefte aan een ict-infrastructuur met een zeer hoge uptime. QSight IT helpt retailers met het bouwen van een dergelijke infrastructuur. Retailers switchen onbewust tussen online- en offline en daarom is cross channel de oplossing voor uw retailonderneming. Belangrijk is dat online- en offline naadloos op elkaar aansluit. Dus wat moet u doen om verkoop en klantinteractie te stimuleren? Juist, via meerdere kanalen en vanuit een integraal klantbeeld opereren. Daarnaast in alle kanalen een herkenbare positionering en een goed serviceniveau bieden.

Retail van pure online retail naar cross channel

Verminderende consumptieve bestedingen treffen het grootste deel van de sector, hoewel de supermarkten – in schril contrast tot bijvoorbeeld autoretailers – daar nog het minst last van lijken te hebben. Inkoopefficiëntie, BTW-verhoging, cross channel benadering, branchevervaging zijn elementen waar alle retailers mee van doen hebben. Criminaliteit is voor de hele retail branche een groeiend probleem. De traditionele aanpak middels securitybedrijven voldoet slechts ten dele.
De huidige economische tegenwind is dan wel een van de hoofdthema’s van de branche, cross channel lijkt de oplossing. Maar wat houdt cross channel nu eigenlijk in? Het online- en offline bedienen van uw klanten. Dus verkopen en klantinteractie via meerdere kanalen en vanuit een integraal klantbeeld. Daarnaast in alle kanalen een herkenbare positionering en goed serviceniveau bieden.

Flexibele beweging tussen online- en offline

E-commerce is nog altijd een groeiende tak van sport, echter een groot deel hiervan vindt plaats in de cross channel. Belangrijke aanjagers van online en cross channel retail zijn flexibele bewegingen van de consument tussen online- en offline, evenals fusies tussen on- en offline spelers. Maar de eveneens stijgende participatiegraad van ouderen op de online markt, alsmede vereenvoudigde betalingsmogelijkheden zoals iDEAL dragen in belangrijke mate bij aan het succes van e-commerce.

Trends in de verschillende markten

Supermarkten zijn het afzetkanaal van voedingsmiddelen naar de consument, zoals groente, vlees, zuivel en dranken maar ook wasmiddelen en drogisterij artikelen. De ondernemers proberen zich te onderscheiden middels formules; de full service supermarkt versus de discounter. Overnames in de sector veranderen de ranglijsten. Discounters krijgen voet aan de grond en nopen full service ondernemingen tot nadenken. Naast de serviceformule is het assortiment een wapen in de strijd om de consument. Huismerken, biologische- en streekproducten, budgetproducten zijn belangrijke klantenbinders. Business Intelligence systemen zijn uiterst belangrijk om de marges in deze tak van retail op een acceptabel niveau te houden. Loyalty programma’s om de klant te verleiden tot terugkomen. In de strijd om de marges is een optimaal proces van belang. Supply Chain Management en Warehouse Management zijn sleutelwoorden in dit proces.
De fashionretailers kennen een ander ritme. In de kleding- en schoenenbranche heerst een andere dynamiek. Dames- en herenkleding, lingerie- en babykleding komen grotendeels via offline outlets (winkels) bij de consument. De vestiging van internationale ketens in Nederland, alsmede de omzetdaling als gevolg van de crisis en de stijgende grondstofprijzen bepalen het beeld. Net als in de schoenenbranche is ook online retail een geduchte speler aan het worden. Cross channel en schaalvergroting zullen het antwoord worden.

DHZ-retailers zijn al jaren bezig met het upgraden van formules en productassortiment in de strijd om de gunst van de klant. Traditionele bouwmarkten veranderen in megastores met een breed assortiment van tuin-, meubel-, elektronica- en dierbenodigdheden. De stagnerende huizenmarkt is slecht voor de DHZ-retailers. Het klussen aan bestaande woningen compenseert niet de omzetderving die in verband staat met het inrichten van nieuwe woningen. Er zijn steeds meer vergelijkingen te zien met de supermarkten waar het gaat om klantenbinding.

De elektronicabranche kent ups en downs. De glorietijd van de Flatscreen TV moet weer opnieuw worden ingevuld. Duurzame- en energiezuinige producten met het ‘Groene label’ lijken een tendens, net als tablets. Servicegericht personeel met kennis van techniek en integratie, zal wellicht een differentiator zijn. Een steeds meer ict-bewuste samenleving zal door de consument in deze branche worden ingevuld.

In al deze markten is ict de verbindende factor tussen klant en ondernemer. Niet alleen de aantrekkelijke boodschap van “free Wi-Fi” voor de klant maar ook de mogelijkheden van Wi-Fi in het Loyalty programma voor de ondernemer middels apps, is hiervan een voorbeeld. QSight IT heeft met 30 jaar expertise het touw in handen om u te helpen.

QSight IT oplossingen en diensten voor de retail

Voor de retail sector heeft QSight IT een aantal oplossingen en diensten in haar portfolio die zeer goed aansluiten bij de trends en ontwikkelingen in deze sector.

Voor de opslag van data realiseren wij storage en virtualisatie omgevingen en backup- en restore systemen voor retailorganisaties. Het doel hiervan is de gegevens zo snel mogelijk beschikbaar te hebben, met een zo hoog mogelijke uptime. Redundantie is hierbij een belangrijk element. Datacenters met bijvoorbeeld uitwijk naar een distributiecentrum op tientallen kilometers afstand is een goede basis voor een opslagsysteem met een zo hoog mogelijke uptime. Koppelingen via darkfiber verbindingen van Eurofiber zijn hierbij essentiële componenten.
De retail kenmerkt zich ook door een snelle groei van de hoeveelheid data en een grote verscheidenheid aan locaties. Een optimaal en kostenefficiënt netwerk van routers, switches en vpn verbindingen tussen deze locaties is van groot belang voor de beschikbaarheid van de grote hoeveelheid data. Wij rekenen graag met u door of uw exploitatiekosten omlaag kunnen door het netwerk aan te passen of zelfs te vernieuwen. Door gebruik te maken van standaard Internetverbindingen met daarover heen een VPN kan een corporate netwerk worden gebouwd met een hoge betrouwbaarheid en een zeer hoge beveiliging. Meekijken is vrijwel onmogelijk.

De sterke groei van smartphones en tablets vraagt om sterke beheer omgevingen voor deze devices. Met mobile device management heeft u uw mobiele werkers en medewerkers op alle retaillocaties onder controle, of de devices nu uw eigendom zijn of van uw medewerkers. En zoals al eerder genoemd maakt Wi-Fi in de retail een zeer sterke groei door: enerzijds voor eigen gebruik in combinatie met handscanners, laptops en voorraadopnamesystemen, anderzijds als gastnetwerk voor de klant. Allemaal vanuit een centraal managementplatform.

QSight IT onderhoudscontracten geven u de zekerheid dat u bij storingen snel weer in de lucht bent: vervangende apparatuur hebben wij standaard op voorraad. En wilt u dat wij ict infrastructuur voor u managen, dan doen we dat graag voor u. Ons QSight IT Remote Control Center waakt 24 x 7 over uw infrastructuur en lost storingen op voordat u ze in de gaten heeft. Changes worden in zeer korte tijd uitgevoerd.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw Retail nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.