/ Cloud

Cloud: we gebruiken het als consument eigenlijk al jaren, zonder er over na te denken: Hotmail, Gmail, Dropbox, iCloud etc. zijn allemaal cloudtoepassingen die we in hoog tempo hebben omarmd. En inmiddels is de technologie ver genoeg gevorderd en betrouwbaar dat ook het bedrijfsleven de cloud begint te ontdekken.

Cloud in het bedrijfsleven

cloud-secVirtualisatie en cloud
De adoptie van cloudtechnologie is vergelijkbaar met de adoptie van servervirtualisatie. Meer dan 10 jaar geleden maakten we in de IT kennis met servervirtualisatie. In eerste instantie een leuke en handige manier om software te testen en te ontwikkelen. Maar het echte voordeel van servervirtualisatie is natuurlijk het delen van resources. Daarna volgde een stormachtige ontwikkeling, waarbij ook steeds grotere en zwaardere productie-omgevingen op virtuele servers gingen draaien, en resources daarmee steeds beter werden benut. En nu weten we niet beter.
 
Zoals we 10 jaar geleden voorzichtig gingen ruiken en proeven aan servervirtualisatie, zo gaat het momenteel ook met de cloud: veel organisaties gebruiken de cloud in de test- en ontwikkelfase. De cloud gaat ook over resources delen, en om opslag- en rekencapaciteit beter en goedkoper te kunnen benutten. En uiteraard pay-per-use. Steeds meer bedrijven gebruiken de cloud al voor hun primaire processen, hun belangrijke data en hun backups. Over een aantal jaren weten we niet beter.

Wat doen QSight IT en InSpark met de cloud?
QSight IT en InSpark helpen u graag met de eerste stappen naar de cloud. Voor opslag van data, backups, applicaties, of het beveiligen van uw cloudtoepassingen. Maar ook als u grotere stappen wilt zetten kunnen wij u helpen. InSpark heeft zich in korte tijd ontwikkeld tot de meest gespecialiseerde Microsoft Azure partner in de Benelux en vele cloudoplossingen gerealiseerd. In juli 2015 is inovativ uitgeroepen tot Microsoft Cloud Partner of the Year. QSight IT heeft veel ervaring met de connectivity naar de cloud en security in de cloud, en werkt samen met diverse partners die hun producten al cloud-ready hebben gemaakt, zoals Cisco, CommVault, Veeam, Barracuda, Check Point, Trend Micro, HDS, HP, Riverbed en F5.

Op de Microsoft Azure Marketplace staan diverse QSight IT partners met hun Azure-productaanbod:

 

Gerelateerde informatie
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.