/ Cloud connectivity
Onze verwachting is dat de hybrid cloud in de komende 5 jaar de de-facto standaard zal zijn voor het merendeel van de organisaties. Dat brengt met zich mee dat er connectivity nodig is tussen de lokale omgeving en de publieke cloud. In het geval van Microsoft Azure zijn er momenteel een drietal mogelijkheden voor cloud connectivity.
 
Microsoft ExpressRoute met Exchange Providers
Wilt u de breedste filevrije snelweg naar de Azure Cloud? Kies dan voor ExpressRoute via een Exchange Provider. In dit geval sluit u uw systemen aan op de Azure Cloud met een directe verbinding vanaf een datacenter van een Exchange Provider. De verbinding naar de Azure datacenters is een eigen verbinding, die niet via Internet loopt. In Nederland zijn er momenteel drie ExpressRoute Exchange Providers: Telecity, Equinix en Colt. Bandbreedtes zijn beschikbaar van 200 Mbps tot zelfs 10 Gbps. U heeft het grootste profijt van een dergelijke verbinding als uw systemen in de datacenters staan van deze Exchange Providers, of indien u een (dark)fiber verbinding met hun datacenters heeft. U betaalt maandelijks voor het gebruik van de ExpressRoute (per tijdseenheid) en voor de uitgaande data, en u betaalt een bedrag per maand aan de Exchange provider voor de zogenaamde crossconnect naar de Azure Cloud.  De configuratie kunnen wij voor u verzorgen, inclusief de benodigde BGP-routering vanwege de redundante interfaces.
 
Microsoft ExpressRoute met Network Service Providers
De tweede mogelijkheid om uw systemen aan te sluiten op de Azure cloud is middels een ExpressRoute verbinding via een (MPLS) aansluiting van een Network Service Provider. In Nederland kunt u via AT&T, BT, Colt, Orange en Tata Communications een verbinding maken met Azure. Als u zelf een MPLS netwerk gebruikt om uw vestigingen te verbinden middels een van deze aanbieders, dan kunt u vrij gemakkelijk aansluiten op Azure.
 
De bandbreedtes lopen uiteen van 10 Mbps tot 1 Gbps, iets lager dus dan bij de Exchange Providers. Zowel Microsoft als de Network Service Provider brengen maandelijks kosten in rekening voor het gebruik van de ExpressRoute verbinding. 
 
IPsec VPN naar Azure
Indien bandbreedte en latency voor uw cloud connectivity minder belangrijk zijn, dan kunt u ervoor kiezen om via Internet een IPsec verbinding op te zetten vanaf uw firewall/VPN gateway naar Azure. Azure ondersteunt de meest bekende IPsec gateways, zoals Barracuda en Check Point. U rekent met Microsoft een maandelijks bedrag af voor het gebruik van de Azure gateway. Optioneel kunt u de IPsec verbinding ook opzetten met een cloud-gateway van bijvoorbeeld Check Point of Barracuda.
 
Kritieke factor
 
Connectiviteit is een kritieke succesfactor bij cloudmigraties, en erwordt vaak pas over nagedacht als er al een keuze is gemaakt voor de cloudprovider. Cloud connectivity is een onderwerp dat meteen aan het begin van elk cloudproject meegenomen moet worden. Gebrek aan bandbreedte en een overvloed aan latency kunnen veel roet in het eten gooien, en een mooi cloudproject laten mislukken.
QSight IT en inovativ hebben reeds voor diverse klanten de cloud connectivity ingeregeld met ExpressRoute.
 
Gerelateerde informatie
Deel deze pagina
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.