/ Cloud performance

Is de cloud snel genoeg?

Software-as-a-Service (SaaS) is één van de verworvenheden van de cloud. We kunnen zonder eigen infrastructuur gebruik maken van de beste softwaretoepassingen voor productivity, CRM en ERP, zoals Office365 en Salesforce.com. De eindgebruiker van SaaS verwacht wel dezelfde performance en betrouwbaarheid als die van lokale software. En de IT-afdeling verwacht mogelijkheden voor applicationcontrole en monitoring. En dat is bij SaaS een uitdaging: tussen gebruiker en de SaaS server kunnen duizenden kilometers afstand zitten, met de nodige (onvoorspelbare) latency als gevolg. En de IT-afdeling heeft vaak een gebrek aan inzicht en kan de vinger niet op de zere plek leggen. Wat we normaliter zouden doen, is zorgen voor een vorm van application performance optimization aan de zijde van de server, en aan de zijde van de gebruiker. Het cloud model laat echter vrijwel nooit toe om devices of appliances te plaatsen aan de serverzijde. En stel dat het wel zou kunnen: waar staat die server dan? In een cloud omgeving is dat niet altijd te voorspellen. QSight IT richt hierbij met name op het verbeteren van de performance in Azure omgevingen.

Hoe kunt u cloudverkeer versnellen?
Sinds enige tijd maakt Riverbed het mogelijk om SaaS toepassingen als Office365 en Salesforce.com te versnellen, door in de cloud een Riverbed SteelHead te activeren die het verkeer tussen de cloud en de eindgebruiker kan versnellen door het toepassen van diverse datareductietechnieken. In het gunstigste geval kan een reductie in de hoeveelheid data worden bereikt van 97%, waarmee de applicatie 33 x sneller kan worden. Klik op deze link voor meer informatie. QSight IT heeft al veel optimalisatieprojecten uitgevoerd met Riverbed. Riverbed's SteelHead kan ook uitstekend worden gebruikt in een IaaS (Infrastructure as a Service) situatie met Microsoft Azure, onafhankelijk van de gebruikte applicatie. Ook Microsoft zelf geeft aan dat partijen als Riverbed en F5 een mooie aanvulling kunnen zijn op een Azure omgeving waar performance en beschikbaarheid wordt gevraagd.
"As Microsoft Azure works to erase the boundaries between cloud development and operational management, we look to partners like Riverbed to provide the application performance infrastructure that optimizes the end user's experience when apps are delivered via the cloud."
- Garth Fort, General Manager of System Center and Virtualization, Microsoft.
 
Ook application delivery specialist F5 biedt soortgelijke mogelijkheden met het F5 BIG-IP platform. Applicaties zijn daarmee heel 'portable' geworden. Niet alleen wordt de performance van applicaties in de cloud verbeterd, ook DNS services, SAML authenticatie federatie en access control worden mogelijk gemaakt. Het F5 cloudmodel houdt in dat de software in de cloud als pay-as-you-use wordt afgerekend. Klik hier meer informatie over de cloud toepassingen van F5 die geschikt zijn voor gebruik in Azure.
 
 
 
Gerelateerde informatie
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Deel deze pagina
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.