/ WAN-optimalisatie NTS-group
01-10-2013, 1:00 door

Vaak zijn managers van bedrijven zich wel bewust van de mogelijke voordelen van WAN-optimalisatie, maar blijft het lastig om budgetten daarvoor vrij te maken zonder een heldere "return-on-investment". Hans Theuws, Manager Technisch Systeembeheer binnen de NTS-Group, was na een paar gesprekken hierover met QSight IT, overtuigd van de noodzaak en voordelen en krijgt nog elke dag een bevestiging van het juiste besluit dat hij destijds nam.

De NTS-Group

De NTS-Group ontstond in 2005 toen de bedrijven Nebato uit Bergeijk (opgericht in 1954) en Te Strake uit Deurne (opgericht in 1947) hun kennis en ervaring bundelden. Kennis en ervaring op het gebied van de ontwikkeling, productie en optimalisatie van opto-mechatronische systemen. Een mooi woord voor Scrabble, maar belangrijker, voor de NTS-Group en hun klanten een bundeling van de expertise op het gebied van optische, mechanische en electronische systemen. Van de ontwikkeling en de productie van een frame en de wanden voor een kast of machine, tot de ontwikkeling, productie én montage van precisieapparatuur in diezelfde kast of machine. Daarbij maakt de NTS-Group gebruik van de kennis en ervaring binnen de eigen fabrieken in Nederland, maar ook in de eigen fabrieken in Tsjechië en China.

Vanuit het hoofdkantoor in Eindhoven opereert men in markten over de hele wereld voor klanten binnen de sectoren semiconductor, analyse, gezondheidszorg, printing en solar. Voor de komende jaren gaat deze 'systeemleverancier van OEM's' (met ruim 800 medewerkers) voor 'versnelling': sneller nieuwe producten ontwikkelen, sneller inspelen op klantenvragen en sneller reageren op uitdagingen binnen de markten. Dat betekent ook verdergaande partnerships met klanten als ASML, Philips en Océ waardoor optimale overdracht en beveiliging van gegevens in belang toe zullen nemen.

Performance van onze netwerkverbinding

'We hadden vooral binnen de NTS-Group problemen met de performance van onze netwerkverbinding', vertelt Hans. 'Alles werkte op zich redelijk, maar met name door de intensieve contacten met onze fabrieken in Tsjechië en China, merkten we dat onze systemen niet optimaal functioneerden. Ruim 50% van onze werkplekken zijn gekoppeld aan een computer, dus je zult begrijpen dat een snelle en veilige communicatie tussen al die computers en onze servers van wezenlijk belang is'.

Na een presentatie over WAN-optimalisatie, had Hans behoefte aan een betrouwbare regionale partner die hem hierover alles kon vertellen, maar die de voordelen voor de NTS-Group ook feitelijk aan kon tonen. "QSight IT kwam met een product met de juiste prijs- en kwaliteitverhouding en heeft de vereiste kennis en ervaring in huis", gaat Hans verder. "Maar net zoals we binnen de NTS-Group alles meetbaar willen maken, was vooral het feit dat QSight IT aan de hand van cijfers en grafieken de voordelen van WAN-optimalisatie voor onze groep kon laten zien, van doorslaggevende aard.

'Met veel minder dataverkeer over de netwerklijnen, krijgen we vandaag de dag toch alle benodigde data snel op de plaats van bestemming. Ik krijg dat dagelijks bevestigd door grafieken die ik uit het systeem krijg. Onze helpdesk krijgt dat bevestigd door het feit dat het aantal interne telefoontjes met klachten over de snelheid van onze systemen vrijwel tot nul gereduceerd zijn'.

Gevraagd naar zijn ervaringen met QSight IT als de partner op het gebied van netwerken binnen de NTS-Group, zegt Hans: 'Vooral de flexibele opstelling van QSight IT, het meedenken binnen ons bedrijf en het feit dat eventuele vragen snel 'face-to-face' besproken en beantwoord kunnen worden, zijn voor mij essentieel voor een jarenlang en wellicht nog diepgaander partnership tussen de NTS-Group en QSight IT.

Wilt u ook een advies over uw WAN-optimalisatie?

Neem dan contact op met Dirk Bolte, zijn gegevens staan onderaan deze pagina.

 

Heeft u vragen?
Dirk Bolte
business unit manager regio zuid

U kunt vrijblijvend contact met mij opnemen als het gaat om bovenstaande onderwerpen. 

Deel deze pagina
Volg QSight IT op social
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.