Terugblik IT & Information Security 2018

/, Nieuws/Terugblik IT & Information Security 2018

The Future CISO

Security is inmiddels een volwassen vakgebied maar bij veel organisaties heeft de CISO nog geen positie in de board. De CISO wordt eerder gezien als “Mister No” dan als een business enabler.

De wereld zoals we die kennen verandert razendsnel.

Door IT en Internet of Things komen er steeds meer mogelijkheden om klanten te helpen met betere, innovatiever en snellere dienstverlening. Dit vraagt veel van de Security professional.  Er kan veel, maar is het veilig en wie neemt de verantwoordelijkheid?  Steeds moet er een balans worden gezocht tussen kansen benutten en risico’s mijden.

Tijd voor verandering!

Tijdens het congres IT & Information Security op 6 februari jl. in Den Bosch keken we naar de veranderende rol van de CISO. Is hij een generalist of een specialist? Is het iemand die samenwerking zoekt met bijvoorbeeld ketenpartners en concurrenten? Is hij business of IT gedreven?  Wat voor competenties zijn nodig? Waar liggen welke verantwoordelijkheden en wie is aansprakelijk?  Hoe gaat hij om met security in een steeds complexer wordende IT omgeving? Hoe gaat hij om met de steeds veranderende wet en regelgeving en hoe ziet zijn rol er in de toekomst uit?

QSight IT was samen met Check Point Software Technologies aanwezig met een stand, en verzorgde een presentatie tijdens de breakouts. De bezoekers die ons bezochten hadden met name vragen over het nemen van maatregelen met betrekking tot GDPR en het inzetten van security monitoring.

Onderwerpen die tijdens het congres besproken werden:

  • Organisatie: Cultuur en gedrag
  • Designing the future CISO
  • Technology
  • Disruptieve security maatregelen
  • Risk, Compliance en Business continuity
  • Privacy
  • Samenwerkingsverbanden: overheid, concurrenten, leveranciers en ketenpartners.

Deelnemers die medewerkers van QSight IT hebben gesproken gaven aan dat zij informatie willen hebben over:

Meer nieuws
2018-09-25T09:58:04+00:00 Categorieën: Evenementen, Nieuws|