/ / Brocade

QSight IT is IP-Reseller-Elite/SAN-Reseller-Select partner van Brocade Communications Systems, Inc., kortweg 'Brocade', ontwerpt, bouwt en verkoopt netwerksystemen voor LAN-, MAN- en WAN-netwerken en switches voor fibre-channel storage area networks (SAN's) voor de grootzakelijke markt, internet service providers (ISP's) en internet exchanges.  

Brocade Communications Systems

Brocade Communications Systems, Inc., kortweg 'Brocade', ontwerpt, bouwt en verkoopt netwerksystemen voor LAN-, MAN- en WAN-netwerken en switches voor fibre-channel storage area networks (SAN's) voor de grootzakelijke markt, internet service providers (ISP's) en internet exchanges.
 

Over Brocade 

Brocade werd opgericht in 1995 en opereert vanuit San Jose, CA. Het bedrijf heeft wereldwijd zo'n 4.000 werknemers. In meer dan 160 landen bedient Brocade een breed scala aan sectoren en klanten. Brocades belangrijkste concurrent McData werd in januari 2007 ingelijfd en de fabrikant van ethernetswitches Foundry Networks werd op 21 juli 2008 gekocht. Met de overname van Foundry kreeg Brocade een sterk marktaandeel in de professionele ethernet-switching markt. De producten van Foundry, zoals de NetIron, ServerIron, BigIron etc., worden ondermeer gebruikt als switching-platform voor grote internet-exchanges zoals de Amsterdam Internet Exchange en de London Internet Exchange.
 

Partnership QSight IT en Brocade 

QSight IT maakte indertijd naam in Nederland als eerste reseller van Foundry Networks. Het partnerschap tussen QSight IT en Brocade betekent voor u als klant dat u ter zake kundige mensen over de vloer krijgt. Niet alleen in de adviesfase, maar ook gedurende en na de implementatie en oplevering. Experts vanuit sales, pre-sales en after sales hebben de benodigde Brocade-certificeringen behaald om deze status te kunnen verkrijgen.
 
QSight IT is tevens Brocade Service Delivery Partner. Deze status geeft QSight IT toegang tot alle technische documentatie van Brocade en kan zij gebruik maken van technische expertise van specialisten bij Brocade zelf. Op regelmatige basis vindt kennisoverdracht en overleg plaats tussen support engineers van QSight IT en support management teams van Brocade. Op deze wijze weet QSight IT haar klanten op de meest passende wijze adequate ondersteuning te bieden.
 

Brocade product portfolio

De producten van het bedrijf zijn te verdelen in Brocade hardware, producten die onder een andere naam worden verkocht en Brocade-software. 
 
Brocade hardware
De belangrijkste Brocade-producten zijn:
 • Fibre channel-backbones, -switches, en -directors;
 • Ethernet-switches en -routers;
 • Netwerk-load-balancers;
 • Fibre-channel host bus adapters (HBAs);
 • En zogenaamde converged networked adapters of CNAs.
 
De overname van Foundry Networks was Brocade's entree tot de ethernet- of LAN-markt, met  ethernet switches zoals de NetIron, ServerIron en BigIron productlijnen. De FibreChannel- en Ethernet-switches komen samen in de producten voor Fibre Channel over Ethernet of FCoE: Brocade biedt hiervoor de Brocade 8000 rackswitch en de blade FCOE10-24 die toegepast kan worden in de DCX Datacenter chassis-systemen. De FCoE netwerk-adapters ofwel Converged (ethernet) Netwerk Adapters de CNA 1010 met één 10Gpps CEE interface en de CNA 1020 met twee 10Gbps CEE interfaces.
Deze en andere hardware-producten ondersteunen algemeen gebruikte protocollen en toepassingen zoals iSCSI, FCIP, GigE, FICON, FCoE (Fibre Channel over Ethernet), CEE, en OSI Layer 2-7 netwerkprotocollen. 
 

Health check 

Brocade levert, naast oplossingen voor storage area netwerken (SAN) en switches en routers die op wirespeed pakketten filteren, forwarden én routeren, ook switches die op laag 4-7 data (her)routeren en controleren of de daarop aangesloten systemen nog actief zijn (health check). Brocade is de enige fabrikant die dit integraal weet aan te bieden.
 
De switches van Brocade worden onder eigen naam op de markt gebracht, maar ook door enkele serverfabrikanten zoals Dell, Hewlett-Packard en IBM.


Brocade software

Brocade ontwikkelt software specifiek voor Brocade-hardware of voor toepassing in combinatie met deze hardware, bijvoorbeeld voor het beheren van Brocade-apparatuur of netwerken waarin deze producten toegepast zijn.
 
Voorbeelden daarvan zijn:
 • SAN Storage beheer-applicaties
 • Data Center Fabric Manager (DCFM)
 • Enterprise Fabric Connectivity Manager (EFCM) (from McData)
 • Fabric Manager
 • Host Connectivity Manager (HCM)
 • SAN Health
 • SAN Applicatie Modules
 • Data Migration Manager (DMM)
 • (IP) Netwerk Beheer Software
 • IronView Network Manager (INM)
IronWare, de software van Brocade die in alle switches en routing-switches identiek is, biedt een unieke set functies voor o.a. server load balancing, firewall load balancing en transparant cache switching. Daardoor bieden de producten van Brocade maximale flexibiliteit en inzetbaarheid in uw netwerk, in wat voor configuratie dan ook.
 
Bel +31 15 888 0444 en +31 26 352 0100 of vul ons contactformulier in.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.