/ / Hewlett Packard Enterprise

QSight IT is Business Partner van Hewlett Packard Enterprise, beter bekend als HPE. HPE is marktleider als het gaat om servers. De servers staan bekend om duurzaamheid en stabiliteit. De servers van HPE worden gebruikt in serverruimtes en datacenters en zijn veelal het belangrijkste component in een storage- of virtualisatie omgeving.

HPE

De hoeveelheid modellen staan garant voor een perfecte match in iedere omgeving waarbij continuïteit en stabiliteit belangrijk zijn.

Innovatieve Intelligentie

HPE staat voor Innovatieve Intelligentie gebaseerd op het begrijpen van de behoefte van de gebruiker, waarbij het doel is om serveromgevingen sneller en efficienter in te richten.
Met een platform gebaseerd op HPE-servers hoeft u geen compromissen te sluiten. Met het breedste portfolio in de industrie, levert HPE superieure keuze welke betrouwbare ondersteuning geeft aan elke behoefte, vanaf basisinfrastructuur tot aan de meest veeleisende toepassingen en omgevingen.
Er zijn een tweetal verschillende type servers: Servers en Blade servers.

Server HP

Servers:

Dit zijn de meest voorkomende platformen en zijn er in vele modellen. Door het brede portfolio passen de servers in iedere omgeving. Vanaf kleinere organisaties tot enterprise omgevingen.

 
Blade server HP

Blade servers:

Ultra-dense bladeservers zijn geoptimaliseerd voor snelle implementatie en provisioning en zijn ideaal voor grote organisaties en serviceproviders met beperkte ruimte. De schaalbaarheid en groeimogelijkheden zijn zeer geschikt voor groeiende omgevingen.

Onlangs hebben QSight IT's zusterbedrijf inovativ en HP Enterprise (HPE) in nauw teamverband gewerkt aan de realisatie van een uitgebalanceerd Azure Private Cloud (APC) systeem.

Plan uw demo in!

De HPE Azure Private Cloud (HPE APC) is dé hybride oplossing voor uw organisatie. Een unieke samenwerking tussen Microsoft, HPE, en onze zusterorganisatie inovativ heeft een volledig modulaire, kant-en-klare Azure Private Cloud oplossing opgeleverd. De HPE APC is een Microsoft Azure implementatie verzorgd door inovativ, op basis van Windows Server 2016 een Azure Pack en volledige hardware oplossing van HPE.

U bepaalt zelf wat er in de cloud staat en welke data on-premise blijft. Zo biedt u uw gebruikers de voordelen van een cloud service, maar houdt u uw privacy-gevoelige data dichtbij. Bij HPE APC betaalt u alleen voor wat u nodig heeft. Instappen is eenvoudig en betaalbaar. Met HPE APC krijgt u een gegarandeerde end-to-end oplossing.

Onlangs hebben QSight IT's zusterbedrijf inovativ en HP Enterprise (HPE) in nauw teamverband gewerkt aan de realisatie van een uitgebalanceerd Azure Private Cloud (APC) systeem.

Samen werd gezocht naar de meest geschikte server, storage en netwerkcomponenten die niet alleen een zeer hoge performance konden leveren, maar ook volledig door zowel Microsoft, HPE als inovativ en QSight IT ondersteund konden worden. Een team van specialisten was verantwoordelijk voor de architectuur, uitrol en configuratie van het HPE APC systeem. HPE zorgde voor levering en montage van alle componenten in een rack, alsmede het support voor de geleverde hardware.

Waarom HPE APC?
Inovativ heeft in de afgelopen jaren een groot aantal serviceproviders en bedrijven voorzien van private en hosted clouds op basis van Windows Server, System Center en Windows Azure Pack. Onlangs werd inovativ bekroond en werd duidelijk dat zij de tweede partij in de wereld is met de meeste Microsoft Cloud implementaties.

Het doel was om Infrastructure as a Service (IaaS) en Platform as a Service (PaaS) diensten mogelijk te maken met standaard hardware en software - tegen zo laag mogelijke kosten, met een zo hoog mogelijke kwaliteit. Voor de klant (ook tenant genoemd) moest het zeer eenvoudig zijn om een VM, een website, een webapp of een SQL/MySQL database zelfstandig vanuit een portal te kunnen uitrollen, en direct vanaf een extern netwerk te kunnen benaderen. In de praktijk werd een zeer grote diversiteit van server, storage en netwerk hardware aangetroffen, welke in veel gevallen niet 100% geschikt waren voor het 'software defined' datacenter. Zo waren de meeste storage systemen gebaseerd op ISCSI of Fibre Channel.

Daarom hebben inovativ, QSight IT en HPE, op basis van Microsoft cloud technologie, in goede samenwerking het Azure Private Cloud (APC) systeem op de markt gebracht, dat voor het overgrote deel geautomatiseerd met de bekende tool PowerShell kan worden opgezet.

HPE APC 1 Waaruit bestaat HPE APC?
Alle hardware past ruimschoots in één 19" rack en bestaat uit 11 HPE DL3xx Gen9 servers met diverse netwerk en storage componenten. Er is gekozen voor HPE DL380 Gen9 servers voor de Scale-Out File Servers (SOFS) cluster nodes, omdat daarin twee dual-port 10/40Gb Mellanox Connect-X 3 converged network adapters (CNA) en vier HPE H241 12Gb 2-port external SAS host bus adapters geplaatst moesten kunnen worden.
 
Het SOFS cluster creëert een storage pool van maximaal 100 disks verdeeld over vier op beide SOFS nodes redundant aangesloten D3700 JBODs. In de basis configuratie wordt een multi-tier (SSD/HDD) software defined storage systeem geleverd met een netto capaciteit van 15TB per storage scale-unit, dat tot maximaal  30TB kan worden uitgebreid. Het networking gedeelte bestaat uit redundante 10/40GbE switches en een F5 load-balancer paar. De management en tenant compute servers zijn uitgerust met Windows Server 2012 R2 Hyper-V, net als hosts voor de netwerk virtualisatie gateways (NVGRE). In de basisuitvoering is een 4-node Hyper-V cluster beschikbaar voor tenant VMs.

Het netwerk is opgedeeld in een 2x10/40GbE deel voor management en de Hyper-V virtual switch. Daarnaast zijn twee 10/40GbE ports beschikbaar voor high-speed Remote Direct Memory Access (RDMA). De virtual machine bestanden worden fysiek geplaatst op de Scale-Out File Server SMB3 shares.

Data Protection & Recovery
Binnen het rack is een HPE DL380 Gen9 opgenomen met een direct aangesloten D3600 enclosure met 12 x 4TB disks. De server is voorzien van Windows Server 2012 R2 Hyper-V waarop één of meerdere System Center Data Protection Manager 2012 R2 VMs zijn geïnstalleerd. Iedere DPM server beschikt voor voldoende storage capaciteit om een groot aantal VMs te kunnen beschermen. De SCDPM VHDX files voor de DPM storage pool worden met deduplicatie zo efficiënt mogelijk opgeslagen. In de praktijk zien wij een deduplicatie efficiency van meer dan 80%.

Windows Azure Pack
De uiteindelijke IaaS en PaaS diensten worden geleverd door Windows Azure Pack (WAP), een private en hosted cloud platform van Microsoft dat in grote mate gelijkenis vertoont met de v1 Azure Portal. Belangrijk ook is dat de hardware geschikt is voor Windows Server 2016 en Azure Stack waarvan deze maand de eerste public technical preview is verschenen.

Vanuit de WAP portal kan een tenant met een toegekend Service Plan alle services uitrollen die aan de tenant zijn toegewezen. Windows Azure Pack houdt door een integratie tussen SCVMM en SCOM automatisch bij wat het feitelijke gebruik is van de cloud resources die zijn afgenomen. 

HPE APC 2Via voorgedefinieerde VM Templates en VM Roles kunnen verschillende operating systems of VMs waarbij het OS gekoppeld is met een applicatie, in enkele minuten worden uitgerold. Vanuit de portal kunnen diverse VM operaties worden uitgevoerd, zoals het stoppen en starten van VMs. Naast de remote console optie is tevens een Create/Restore Checkpoint operatie beschikbaar. Tevens kan de VM size worden aangepast op basis van voor gedefinieerde hardware profielen.

 

Wat is de doorlooptijd van een HPE APC project?
Indien vooraf alle informatie is verzameld, denk aan naamgeving, service accounts, passwords, subnets, VLANs, IP adressen, certificaten en vervolgens de hardware fysiek op zijn plaats staat, de switches zijn geconfigureerd, de kabels zijn aangesloten en een basis image van Windows Server op de servers is geïnstalleerd, wordt met behulp van verregaande scripting in verbluffend korte tijd, de complete omgeving uitgerold. Waar we bij vergelijkbare projecten zonder automation vier tot zes weken met vier personen nodig hadden, kan deze klus in ongeveer een week met twee personen worden geklaard.
 
Na uitvoering van de scripts is zowel de host configuratie als de System Center (SCVMM, SCOM en SPF) en de WAP installatie/configuratie grotendeels gereed, inclusief de integratie tussen de WAP en System Center componenten. Daarna is nog enige tijd benodigd voor post-configuratie werkzaamheden, het opzetten van backup & restore procedures, zorgen voor het end-to-end testen van de volledige cloud, waarna op basis van AD authenticatie en ADFS federatie op de tenant portal kan worden ingelogd.
 HPE APC 3
Door gebruik te maken van standaard componenten, een best practices Microsoft Cloud architectuur en PowerShell scripting waar dat mogelijk is, wordt een zeer grote reductie bereikt van architect en engineering manuren. Het resultaat is iedere keer hetzelfde en kan om deze reden eenvoudig zelf beheerd worden of kunt u laten beheren door LiveCare.
 

Innovativ kan de HPE Azure Private Cloud oplossing live voor u demonstreren in het Customer Center te Amstelveen. Plan uw demo in!

 

Bel +31 15 888 0444 en +31 26 352 0100 of vul ons contactformulier in.

Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.