/ / Nimble Storage

QSight IT is Nimble Storage Gold partner voor Nederland. De ervaringen met Nimble Storage zijn goed, klanten zijn tevreden en verwachtingen worden zelfs overtroffen.

Nimble Storage staat voor meer opslagcapaciteit, minder stroomverbruik, minder kastruimte, hogere performance, en een zeer veel hogere uptime.

Nimble Storage is fabrikant van hybride storage systemen, waarbij SSD's met diskdrives worden gecombineerd.

Nimble Storage systemen zijn snel en efficient door een slimme combinatie van SSD-technologie met SATA drives. De SSD opslag wordt alleen gebruikt om de leesacties te versnellen. Predictive Flash noemt men dat, daarnaast vindt er slimme deduplicatie plaats, waardoor er veel meer data opgeslagen kan worden. De doordachte architectuur zorgt er verder voor dat componenten hot-swappable zijn. Naast de hybride systemen bouwt Nimble Storage inmiddels ook systemen met alleen SSD-technologie.

De systemen zijn daardoor zeer geschikt voor organisaties die veel data in korte tijd willen opslaan, en dus veel performance in hun storage omgeving nodig hebben. De oplossingen die Nimble Storage biedt zijn:

- Nimble Storage All Flash Arrays
- Nimble Storage Adaptive Flash Arrays
- Nimble Storage InfoSight Predictive Analytics
- SmartStack Integrated Infrastructures

Nimble Storage systemen worden gemanaged en bewaakt met speciale software, InfoSight. Deze software is de onderscheidende factor: door de prestaties van een Nimble Storage systeem te vergelijken met soortgelijke systemen elders in wereld kunnen mogelijke problemen voorspeld en dus voorkomen worden.

De totale gemiddelde uptime van enkele duizenden Nimble Storage systemen bedraagt 99,99997%. De ingebouwde service en support technieken zorgen ervoor dat letterlijk 9 van de 10 technische issues al gedetecteerd zijn door Nimble zelf. Daarnaast worden de issues voorzien van adviezen hoe ze zijn op te lossen.

Het is dan ook niet voor niets dat Gartner Nimble Storage plaatst in het Leaders Quadrant van het Magic Quadrant voor General Purpose Disk Arrays. In datzelfde quadrant bevinden zich ook gevestigde partijen als EMC, NetApp en Dell. Volgens Gartner is het zeer uitzonderlijk dat een relatieve nieuwkomer zich in zo korte tijd heeft genesteld tussen de gevestigde orde. Geen enkele andere storage leverancier heeft in een jaar tijd zoveel nieuwe klanten erbij gekregen als Nimble Storage.

Nimble Storage werkt samen met partijen als Cisco, VMware, Veeam, Microsoft en Oracle en vele anderen. Dit maakt Nimble Storage systemen uitermate geschikt voor het draaien van virtuele omgevingen, Exchange, en databases.

Al deze beloftes worden ook waargemaakt in de praktijk: QSight IT voerde samen met een klant een Proof-of-Concept uit, waarbij de belasting van het systeem aardig op de proef werd gesteld. Bij het werken met tussen de 80 en 200 VM's werd geen noemenswaardige snelheidsimpact gemeten, het systeem bleef dezelfde performance leveren met zeer lage latency. De cache hit ratio was tussen 75% en 98%, en de hoeveelheid data in gebruik was minder dan de helft door de compressie. Het advies na de POC was dan ook: aanschaffen!

Wilt u ook eens zelf testen of Nimble Storage iets voor uw organisatie is? Bel +31 15 888 0444 en +31 26 352 0100 of vul ons contactformulier in.


 

Videos
Hieronder vindt u een video die is gerelateerd aan bovenstaand onderwerp.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.