/ / Veeam

QSight IT is Gold Partner van Veeam. De aangeboden Veeam software wordt ingezet t.b.v. het veilig stellen van de virtuele machines en de daarop gehoste applicaties.

Veeam

De aangeboden Veeam software wordt ingezet ten behoeve van het veilig stellen van de virtuele machines (VM's) en de daarop gehoste applicaties. De Veeam software wordt geïnstalleerd op een server systeem en schrijft de veilig gestelde VM's weg op een gescheiden diskgroep op bijvoorbeeld EMC VNX5300 systemen.

Veeam back-up & replicatie software

Zeer efficiënte back-up van de virtuele servers in combinatie met de changed block tracking functionaliteit van VMware. Reeds geschreven datablokken hoeven niet nogmaals geschreven te worden;

  •  Deduplicatie van de weggeschreven data ten gunste van een efficiënt gebruik van de toegewezen schijf resources;
  •  In geval van calamiteiten: een veilig gestelde virtuele machine direct vanuit de back-up repository starten, zodat de weggevallen functionaliteit zo snel mogelijk weer beschikbaar is. Het daadwerkelijke herstel vindt vervolgens op de achtergrond plaats middels een storage vMotion actie;
  •  Applicatie herstel van onder andere Exchange, Active directory, bestanden en SQL server databases;
  •  Veeam biedt naast de beschreven back-up functionaliteiten de mogelijkheid om de veilig gestelde data A-synchroon te repliceren naar een tweede site en vervolgens de veilig gestelde systemen te starten op de remote site.
    •  Replicatie vindt efficiënt plaats op basis van het repliceren van enkel de gewijzigde datablokken. Dankzij de integratie van back-up en replicatie biedt de oplossing bescherming tegen replicatie van data corrupties;
    •  Naast een geautomatiseerde failover kan tevens de failback geautomatiseerd worden;
  •  Compressie van de gerepliceerde data ten behoeve van een optimaal gebruik van bandbreedte;  • Veeam 1-click file restore ten behoeve van het eenvoudig herstellen van bestanden (Windows en Linux).
  •  Een totaaloverzicht van de actieve back-up jobs. 

 

VMware vSphere server virtualisatie

Server omgevingen worden naargelang bedrijfsapplicaties en -processen ingericht. Applicatieleveranciers stellen vaak de eis dat de betreffende applicatie een volledig server systeem tot haar beschikking heeft zodat onverwachte (niet geteste) problemen met andere applicaties voorkomen worden. Dit is voor veel omgevingen geen enkel probleem aangezien de beschikbaarheid van de applicaties aanzienlijk verhoogd wordt. Hardware verstoringen hebben slechts impact op de betreffende applicatie.

Met de steeds krachtiger wordende server systemen en de relatief kleine belasting die veel applicaties genereren blijft een groot deel van deze server capaciteit echter onbenut. Met als gevolg onnodig stroomverbruik en onnodige warmteproductie. Server virtualisatie is een technologie welke inmiddels gemeengoed is geworden binnen de IT. Server virtualisatie zorgt ervoor dat de mogelijke capaciteit van een server systeem zo goed mogelijk wordt benut. Server virtualisatie brengt als het ware een laag (de hypervisor) aan tussen de hardware en het besturingssysteem waardoor het besturingssysteem onafhankelijk wordt van deze server hardware. Dankzij deze onafhankelijkheid wordt het mogelijk om hardware resources te delen met meerdere, van elkaar gescheiden, gevirtualiseerde server systemen.

Dit zorgt ervoor dat de belasting van de beschikbare resources verhoogd wordt, dus een optimaler gebruik van hardware resources. Een ander voordeel van deze hardware onafhankelijkheid is dat elk gevirtualiseerd server systeem op elk virtualisatie host systeem gestart kan worden. Bij uitval van een host systeem kan dus elke virtuele server direct gestart worden op elk beschikbaar host systeem. Vergeleken met een omgeving met enkel fysieke systemen is de beschikbaarheid, zeker in geval van hardware problemen, van een gevirtualiseerde omgeving vele malen hoger! Om elke virtuele server van elke virtualisatie host te kunnen starten is een centraal storage array een vereiste, aangezien elke host toegang moet hebben tot elke virtuele server.

Bel +31 15 888 0444 en +31 26 352 0100 of vul ons contactformulier in.

Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.