/ / VMware

QSight IT is Enterprise Partner van VMware.

Virtualisatiesoftware

VMware is  fabrikant van virtualisatiesoftware voor cloud-infrastructuur en -beheer, cloud-applicaties en eindgebruikers. Virtualisatie is voor kleine, middelgrote en grote bedrijven een uiterst effectieve oplossing om IT-kosten aanzienlijk te verlagen.

Over VMware

VMware werd opgericht in 1998 en leverde in 2001 haar eerste producten voor servervirtualisatie, VMware GSX en ESX. In 2013 tekende VMware een omzet op van $5,21 miljard, met meer dan 500.000 klanten, 55.000 partners en 14.000 medewerkers op 50 locaties wereldwijd. Sinds de komst van de beheersoftware VirtualCenter en de software voor high availability, Vmotion, in 2003, is VMware met afstand de technology leader in dit segment.Vanaf januari 2004 was EMC volledig eigenaar van VMware. In 2007 ging VMware naar de beurs. De koers steeg in ongeveer een dag van de introductieprijs van $29 naar $51 per aandeel, waarmee VMware op dat moment het op vier na grootste softwarebedrijf ter wereld werd.

Waarom virtualiseren?

Virtualisatiesoftware maakt het mogelijk om meerdere besturingssystemen en applicaties tegelijkertijd te draaien op dezelfde fysieke computer of server, de 'host'. Elke zelfstandige virtuele 'machine' of 'laag' is geïsoleerd van de andere en maakt als virtuele (denkbeeldige) 'guest' net zoveel gebruik van de fysieke server of 'host' als nodig is. Zo kunnen totaal verschillende doelgroepen gelijktijdig eenzelfde fysieke server gebruiken. De huidige generatie virtualisatiesoftware realiseert dit zonder performanceverlies.

Optimaliseer uw infrastructuur met VMware virtualisatie:

  •  Laat meerdere besturingssystemen en applicaties draaien op een computer.
  •  Consolideert hardware om veel hogere productiviteit te krijgen met minder servers.
  •  Helpt u om 50% of meer te besparen op totale IT-kosten.
  •  Versnelt en vereenvoudigt IT-beheer, onderhoud en inzet van nieuwe toepassingen.

VMware producten

VMware heeft drie productlijnen:

  •  vPlatform, waarvan ACE, Fusion, Workstation, Server en ESX deel uitmaken. Deze producten virtualiseren de IT-infrastructuur.
  •  vManage, waarvan vCenter deel uitmaakt. vCenter wordt gebruikt voor het beheer van de virtuele infrastructuur.
  •  vTools, waarvan Converter deel uitmaakt. Converter maakt het mogelijk bestaande servers te virtualiseren.

Met vCenter kunnen meerdere ESX servers niet alleen beheerd worden, maar kunnen ze ook samenwerken. Een bekend voorbeeld daarvan is vMotion: dit is een techniek om een virtuele machine van de ene fysieke server naar een andere fysieke server te verplaatsen, zonder dat de virtuele machine uitgeschakeld hoeft te worden.

VMware heeft van diverse producten in de loop van hun bestaan de naam gewijzigd. Zo werd GSX ServerServer genoemd en werd Virtualcenter omgedoopt tot vCenter. De term Virtual Infrastructure werd vervangen door vSphere.

Recentelijk is AirWatch (link) onderdeel geworden van VMware, zodat ook VMware een betere positie kan innemen op het vlak van mobility.

Aan de slag met virtualisatie?

Bent u benieuwd naar de voordelen die virtualisatie uw organisatie kan opleveren? Wilt u weten wat de kostenbesparingen zijn als u uw  huidige serveromgeving virtualiseert? Neem dan contact op met één van onze experts, en laat een virtualisatie assessment uitvoeren.

Bel +31 15 888 0444 en +31 26 352 0100 of vul ons contactformulier in.

Documenten(pdf)
Hieronder vindt u de PDF die u alle informatie geeft over het betreffende onderwerp
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.