/ Financiële dienstverlening

Financiële dienstverlening: van vertrouwen naar duurzame groei

Sinds de crisis ligt de financiële sector onder een maatschappelijk vergrootglas. Banken en financiële instellingen staan voor de uitdaging om het vertrouwen terug te winnen. Of het nu gaat om klanten, investeerders, politici of toezichthouders.

Tegelijk is het speelveld complex en continu in ontwikkeling: de wet- en regelgeving wordt strikter, het internationale toezicht verscherpt en de kapitaaleisen nemen toe. 

Eisen op het gebied van Governance, Risk and Compliance (GRC), centralisatie, centrale IT en nieuwe bedrijfsmodellen zijn de uitdagingen die in deze sector een grote rol spelen.

Cybercrime vormt in toenemende mate een bedreiging en kan tot veelsoortige en omvangrijke schade leiden.  Informatiebeveiliging is daarom van groot belang voor de continuïteit en integriteit van alle financiële instellingen.  De Nederlandse Bank (DNB) blijft, net als in voorgaande jaren, de informatiebeveiliging van onder haar toezicht staande instellingen onderzoeken. DNB verwacht van de instellingen dat zij hun informatie-beveiliging zo snel mogelijk op het Cobit-gebaseerde 'maturity level' 3 of hoger brengen. Dit betekent dat de beheersmaatregelen geformaliseerd zijn en aantoonbaar werken, kortom dat de informatiebeveiliging op orde is. QSight IT helpt hierbij.

Als QSight IT willen wij de financiële dienstverleners graag helpen om hun security volwassenheid aantoonbaar te laten groeien, waarbij security, networking en cloud altijd gekoppeld worden aan  de business doelen. Dat doen we bijvoorbeeld door het realiseren van een "Secure" Cloud strategie of door het bieden van een totaalpropositie op het gebied van networking tot en met cloud,  altijd 100% secure.

En dat doen we niet alleen met producten, maar vooral ook met beheer- en monitoringdiensten zoals IntelliDefense en IntelliGuard. Daarnaast kunnen we met BitSight financiële instellingen op hun security posture beoordelen, en kunnen deze instellingen op hun beurt hun toeleveranciers toetsen met BitSight.

Wilt u meer weten, neem dan contact met ons op via het invulformulier, een van onze brancheteamleden neemt dan contact met u op.

Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.