/ Hendrix Genetics

Hendrix Genetics is een gespecialiseerde onderneming op het gebied van de fokkerij van landbouwhuisdieren. Door een goed doordachte strategie ten aanzien van genetische verbetering, worden de beste dieren gefokt. Het bedrijf heeft dochterbedrijven en joint ventures in 22 landen, telt ongeveer 1.500 medewerkers en levert zijn producten aan meer dan 100 landen. Van alle dieren wordt bloed afgenomen, waarna waardevolle informatie zoals het DNA wordt opgeslagen in een biobank. Hierbij worden barcodes en robots gebruikt, zodat duizenden monsters worden verwerkt met een minimale kans op fouten.

Alle gegevens worden binnen Hendrix Genetics met elkaar vergeleken, geanalyseerd en gecombineerd. Daarbij wordt veel informatie gegenereerd voor de fokprogramma's. De stamboom en prestaties van miljoenen dieren zijn in een database vastgelegd.

Hendrix ontwikkelt zelf de software die het nodig heeft en voorziet bedrijven over de hele wereld van de benodigde computer- en netwerkapparatuur. Dit zorgt voor een bijna perfecte infrastructuur en IT beveiliging. Hendrix heeft applicaties en data wereldwijd altijd snel en veilig beschikbaar voor zijn bedrijven. Daarmee blijft het de concurrentie stappen voor. Ten behoeve van beveiliging en optimalisatie van applicaties, heeft het bedrijf QSight IT als partner aangetrokken. En dat is niet zonder succes gebleven.

High Availability
Hendrix was in 2008 op zoek naar een leverancier voor een High Availability Check Point-oplossing. Na wat omzwervingen werden twee partijen uitgenodigd voor een gesprek, onder wie QSight IT. Nadat met beide bedrijven het gesprek was afgerond, was voor Hendrix geen twijfel mogelijk. Hendrix ging verder met QSight IT. Waarom? Omdat het een technische club is met pragmatische oplossingen. 'De samenwerking heeft tot een perfect resultaat geleid. Dat kan alleen als je alle knappe koppen bij elkaar zet', vertelt Harry Geurts, ICT-Manager Infrastructure. 'Dat geeft vreugde, maar ook werk. Het is een goede match tussen leverancier en afnemer.' Door gebruik te maken van Check Point-firewalls kan alle netwerkverkeer veilig worden afgehandeld.

Snelheid optimaliseren door WAN-optimalisatie
Inmiddels wordt zelfs via handheld computers informatie over bijvoorbeeld de dikte van een eischaal of de spiermassa van een varken rechtstreeks in de database opgeslagen. Voor dit zogenoemde FlexiBreed-project is een BIG-IP Local Trafic Manager van F5 ingezet, die de taken op de server scheidt en de serverprocessen optimaliseert. Hiermee worden taken gescheiden, de server ontlast en is alle data snel op de juiste plaats. Een proxy-appliance van Blue Coat controleert en reguleert het internetverkeer, bepaalt welk verkeer wel en niet naar buiten of binnen mag en scant het op virussen.

Security beheer en monitoring
Medio 2016 heeft de samenwerking tussen Hendrix en QSight IT een nieuwe wending gekregen, want vanaf die periode heeft Hendrix het volledige beheer van haar security omgeving bij QSight IT ondergebracht. Na een hele korte tussenstap naar een andere partij die toch niet zo goed bleek te zijn was de keus voor IntelliDefense door Hendrix snel gemaakt. 'De migratie naar het nieuwe datacenter verliep snel en vlekkeloos' stelt Maarten Heldens, Datacom en Security Engineer. 'ik zou willen dat alle andere partijen waar we mee werken maar half zo goed waren als QSight IT', vult Harry aan. Hendrix Genetics en QSight IT, een partnership met genetische borging.

UitdagingenHG_Geurts_Heldens_260x155
Reguleren surfgedrag
Afweren internetbedreigingen
Snelle en veilige beschikbaarheid van core-applicaties
Overgang naar extern beheer

Oplossing
IntelliDefense Security ManagementMaarten Heldens en Harry Geurts van Hendrix Genetics

Voordelen

  • Alle core-applicaties wereldwijd snel, veilig en altijd beschikbaar
  • Productiviteit sterk verbeterd
  • Complete security omgeving beheerd door specialisten

 

Gerelateerde informatie
Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie.
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.