/ Managed Vulnerability Monitoring

Managed Vulnerability Monitoring

Het beveiligen van uw IT-infrastructuur is een continu proces. Door het regelmatig en planmatig controleren op kwetsbaarheden in uw netwerk, is uw organisatie in staat deze te verhelpen voordat ze misbruikt worden. Met Managed Vulnerability Monitoring scannen wij maandelijks vanuit ons Security Operations Center (SOC) systemen in uw infrastructuur op kwetsbaarheden. De resultaten van de scans worden gepresenteerd met behulp van intuïtieve en eenvoudig af te lezen rapporten. Deze rapporten bieden voor de diverse organisatorische niveaus overzichten van de kwetsbaarheden in uw IT-omgeving. Daarnaast krijgt u gedetailleerde gegevens van alle gedetecteerde kwetsbaarheden en/of bedreigingen, waaronder het gevaarniveau, business risk en trendanalyses. Rapportages bestaan onder meer uit een ranglijst van gevonden kwetsbaarheden met mogelijke oplossingen gekoppeld aan een advies gericht op het technisch mitigeren van de kwetsbaarheden. Aan de hand van de rapportages is uw organisatie in staat snel de juiste patches en updates door te voeren. Met Managed Vulnerability Monitoring is uw organisatie in staat het beveiligingsniveau te verhogen en het risico van succesvolle aanvallen op uw infrastructuur te verlagen.

Naast het scannen van uw infrastructuur en het rapporteren van gevonden kwetsbaarheden, adviseren wij u over te nemen maatregelen. De Security Service Consultant (SSC) analyseert de uitgevoerde scans aan de hand van rapportages en stelt maandelijks een adviesrapport op. Dit adviesrapport wordt met u besproken en toegelicht. Met het adviesrapport van de security consultant en de rapportages van de scans is uw organisatie in staat snel de belangrijkste maatregelen te treffen om kwetsbaarheden in de infrastructuur weg te nemen.

De security consultant bewaakt het scanproces en bespreekt de voortgang van het patchproces van uw organisatie. Hij adviseert over te nemen maatregelen en doet voorstellen voor verbeterde inrichting van de beveiliging en het verhogen van het beveiligingsniveau.

Scans worden ingepland, uitgevoerd en bewaakt door het Security Operations Center (SOC). De scope van de scans wordt bepaald bij implementatie van de dienst. Zowel interne, externe, als DMZ-systemen kunnen worden gescand. Rapportages en adviesrapporten zijn 24/7 beschikbaar via het QSight IT Service Portal (OSP). Kenmerken van de dienst:

  • Wekelijkse scan van interne, externe en DMZ-systemen op kwetsbaarheden
  • Rapporten van gevonden kwetsbaarheden per systeem, per target-/assetgroep, per prioriteit
  • Technische- en managementrapportages, 24/7 beschikbaar
  • Maandelijks adviesrapport, gemaakt door security consultant
  • Maandelijks adviesgesprek met security consultant: bespreken adviesrapport en voortgang patchproces versus gevonden kwetsbaarheden

De scope van de dienst wordt bepaald in een intakegesprek en bestaat uit systemen in het interne netwerk, de DMZ of aan de buitenzijde van het netwerk. Compliance Monitoring en Web Application Scanning zijn niet bij de dienst inbegrepen.

Meer informatie

Heeft u vragen over dit IntelliDefense package of wenst u meer informatie, dan zijn de experts van QSight IT u graag van dienst. Neemt u dus gerust contact op, wij helpen u graag!

Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.