Check Point lanceert Maestro

//Check Point lanceert Maestro

Check Point lanceert Maestro, de eerste hyperscale beveiligingsoplossing voor netwerken, en nieuwe ultra-schaalbare gateways

Revolutionair beveiligingsplatform biedt organisaties ongekende schaalbaarheid, veerkracht en controle; nieuwe appliances uit de 6000-serie geven volledige bescherming tegen Gen V-cyberaanvallen en worden op verzoek uitgebreid.

Wereldwijd leverancier van cybersecurity-oplossingen, heeft Check Point Maestro geïntroduceerd. Het is daarmee de eerste echte hyperscale netwerkbeveiligingsoplossing in de sector. Check Point Maestro is een revolutionaire nieuwe architectuur waarmee bedrijven van elk formaat flexibele cloud­-level beveiligingsplatformen kunnen gebruiken en hun bestaande security gateways naadloos kunnen uitbreiden tot hyperscale-capaciteit.

“De aard van bedreigingen evolueert tegenwoordig snel. Daarom moeten bedrijven een beroep doen op flexibele cybersecurity-platformen die snel kunnen worden opgeschaald”, zegt Jon Oltsik, Senior Principal Analyst bij Enterprise Strategy Group (ESG). “De oplossingen van Check Point blijven mee evolueren met het hedendaagse dreigingslandschap en voldoen op die manier aan de behoeften van ondernemingen, met mogelijkheden die zero-day-aanvallen bestrijden en tegelijk een minimale verstoring van de dagelijkse bedrijfsvoering garanderen.”

Met Check Point Maestro kunnen organisaties hun bestaande Check Point security gateways gemakkelijk op verzoek uitbreiden, op dezelfde manier als nieuwe servers en compute-resources worden opgezet in publieke clouds. Maestro maakt het mogelijk een enkele gateway binnen een paar minuten uit te breiden tot de capaciteit en prestaties van 52 gateways, wat bedrijven ruime flexibiliteit en indrukwekkende terabyte-/tweede firewall-verwerkingssnelheid geeft. Deze haast onbeperkte schaalbaarheid stelt organisaties in staat om hoge 5G-datasnelheden en ultrakorte latency te ondersteunen, en zelfs de grootste, resource-intensieve omgevingen te beveiligen, wat een nieuwe norm in hyperscale netwerkbeveiliging stelt.

“Check Point Maestro breidt de Gen V-beveiligingsmogelijkheden van onze Infinity-architectuur uit naar hyperscale-omgevingen. Het zorgt ervoor dat organisaties voortaan hun dynamische, evoluerende omgevingen onbeperkt kunnen beveiligen”, zegt Itai Greenberg, Vice President of Product Management bij Check Point. “Het principe achter Maestro is erg simpel: het stelt organisaties in staat om op basis van hun huidige beveiligingsvoorzieningen, hoe bescheiden die ook zijn, hun beveiliging bijna onbeperkt op te schalen naarmate de veranderende behoeften van het bedrijf veranderen.”

Check Point Maestro biedt geavanceerde nieuwe mogelijkheden:

  • Hyperscale-beveiliging: Klanten kunnen hun bestaande gateways van elke grootte op verzoek binnen enkele minuten uitbreiden tot meer dan 50 keer de oorspronkelijke verwerkings­snelheid. Het resultaat is een naadloze uitbreiding tot hyperscale-beveiliging, terwijl de bestaande investeringen van de organisatie worden beschermd.
  • Cloud-level veerkracht: Maestro is het enige uniforme beveiligingssysteem dat voor alle implementaties van de organisatie betrouwbaarheid en veerkracht op cloud-niveau biedt, met de geavanceerde telco-grade clustering en volledige redundantie van Check Point’s HyperSync.
  • Operationele superioriteit: De oplossing wordt intuïtief aangestuurd door Maestro Security Orchestrator, dat alle gateways van een organisatie als één beveiligingssysteem aanstuurt en daardoor managementoverhead tot een minimum beperkt.

Nieuwe security-gateways 6500 en 6800 zijn ultra schaalbaar

De nieuwe security-toepassingen 6500 en 6800 stellen nieuwe normen voor beveiliging tegen de meest geavanceerde bedreigingen van de vijfde generatie die gericht zijn op de netwerken van middelgrote en grote ondernemingen. Bovendien zijn ze schaalbaar als geen ander. De gateways 6500 en 6800 combineren de bekroonde Threat Prevention-suite van Check Point met SandBlast Zero-Day-Security en speciaal ontworpen hardware, en leveren zo het vermogen om SSL-versleuteld netwerkverkeer te controleren zonder dat de prestaties of de beschikbaarheid eronder lijden.

De gateways leveren ongeziene prestaties. 6500 levert 20 Gbps pure firewall-bandbreedte en 3,4 Gbps uitgaande bescherming tegen bedreiging. 6800 levert 42 Gbps pure firewall-bandbreedte en 9 Gbps uitgaande bescherming tegen bedreiging. Beide ondersteunen connectiviteit tot 40 GbE en zijn voorzien van SSD- en Dual SSD-opslagmogelijkheden in een 1U-frame.

Check Point Maestro en de nieuwe 6000-serie security-gateways werden onthuld op CPX 360 in Bangkok, Check Point’s jaarlijkse cybersecurity-summit en -expositie voor klanten en partners. CPX 360 is erop gericht de meest prangende cybersecurity-problemen van vandaag de dag op te lossen, en grote zowel als kleine klanten te helpen strategieën uit te werken om nieuwe en opkomende cyberdreigingen en geavanceerde hackers een stap voor te blijven.

Maestro is beschikbaar vanaf 1 februari 2019. De nieuwe security-gateways uit de 6000-serie zijn direct beschikbaar.

Check Point Security Report 2019: Cryptomining had in afgelopen jaar impact op 37% van de organisaties

Uit het nieuwe rapport blijkt dat 20% van de bedrijven wereldwijd nog steeds wekelijks getroffen wordt door cryptomining; 33% van de bedrijven werd getroffen door mobiele malware, en slechts 4% door ransomware.

Download via onderstaande button het volledige rapport ‘Check Point Security Report 2019.’

Download rapport
2019-08-01T10:02:52+00:00Categorieën: Nieuws|

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link