Gezichtsherkenning op smartphones niet altijd veilig: maar hoe werkt het eigenlijk?

//Gezichtsherkenning op smartphones niet altijd veilig: maar hoe werkt het eigenlijk?
Gezichtsherkenning op smartphones niet altijd veilig: maar hoe werkt het eigenlijk?
Het ontgrendelen van je smartphone op basis van gezichtsherkenning is lang niet altijd veilig, zo blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond. Deze functie is de laatste tijd een populair alternatief geworden voor het invoeren van een pincode of vingerafdruk.
Eerder wist een Nederlandse hacker van DearBytes de OnePus 6 te foppen met een uitgeprinte foto.
 
‘Telefoon onthoudt herkenningspunten’
Maar hoe werkt gezichtsherkenning eigenlijk? Onderzoeksjournalist Brenno de Winter, gespecialiseerd in digitale beveiliging, legt uit: “In feite maakt de telefoon een foto van je gezicht en onthoudt deze herkenningspunten in je gezicht zoals de stand van je ogen en de afstand daartussen.”
 
Maar deze gezichtsherkenning is niet honderd procent betrouwbaar. “De gezichtsherkenning in smartphones is niet perfect, omdat het de telefoon makkelijk snel te geopend moet kunnen worden. Je wil dat je telefoon ook ontgrendelt bij minder helder licht, of wanneer je gezicht niet volledig in beeld is.”
2019-01-10T10:40:07+00:00Categorieën: Nieuws|

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link