/ Normen in de zorg

Normen in de zorg

Naast besparingen zijn veranderingen in de wet- en regelgeving het hoofdthema van de sector. Deze veranderingen zijn vooral terug te vinden in financiële en administratieve elementen.

E-Health

Veranderingen zijn directe drivers voor ontwikkelingen aan de ict kant van de zorg. Immers met moderne ict zijn juist veel van de gewenste veranderingen en besparingen te bereiken. Tegelijkertijd vraagt en brengt de moderne werknemer andere manieren en middelen om te communiceren. Waar deze in eerste instantie met enige (gezonde) argwaan werden bekeken, zien diverse instanties de voordelen van de nieuwe technieken zoals tablets en smartphones. Zij sluiten aan bij ideeën over 'Het nieuwe werken'. In het kader van z.g. 'E-Health' ontstaat een hele nieuwe wereld van innovatieve "Apps" en "Tools" rond deze mobiele apparaten.

NEN7510

Met de nieuwste devices is het mogelijk om bijvoorbeeld bloeddrukmetingen te doen, de resultaten direct toe te voegen aan het elektronisch cliënten- of patiëntendossier, de planning bij te werken, het medewerker portaal te raadplegen en collega's in de nabijheid te lokaliseren voor eventuele hulp. Intramuraal en extramuraal, de toegang tot het EPD is essentieel. Belangrijk aspect bij dit soort technologie is de security. Niet voor niets is een aparte NEN-norm opgesteld voor informatievoorziening in de gezondheidszorg, NEN 7510 (De gereviseerde norm NEN 7510 is in oktober 2011 gepubliceerd. NEN 7510:2004 en NEN 7511:2005 worden hiermee ingetrokken

 

 

Deel deze pagina
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.