/ OZHW voor Wi-Fi en firewall
27-5-2015, 9:30 door

De Stichting OZHW voor PO & VO is per 1 januari 2015 de nieuwe fusie organisatie van stichting 3Primair en stichting OZHW. 

Onderwijsgroep Zuid-Hollandse Waarden voor Wi-Fi en firewall

 
DSC_6404Wij verzorgen onderwijs voor ruim 10.000 leerlingen in zowel het Primair Onderwijs als Voortgezet Onderwijs in de regio Barendrecht, Zwijndrecht, Lekkerkerk en Ridderkerk en beschikken over meer dan 20 locaties.
 
Aan de Wiel: "We groeien als organisatie en ons Wi-Fi netwerk en de security moesten hiervoor geoptimaliseerd worden. QSight IT heeft de Aerohive WLAN en Check Point security oplossing bij ons geïmplementeerd. Wij hebben zelf redelijk wat kennis in huis en zochten een partner die verder gaat waar onze eigen kennis ophoudt. In QSight IT hebben we zo'n partner gevonden, een sparringpartner waar we op alle niveaus direct mee kunnen schakelen en ons echt meerwaarde biedt. Het spreekt voor zich dat het binnen onze organisatie allemaal draait om onderwijs verzorgen met het doel onze leerlingen voor te bereiden op een eigen (goede) plaats in de samenleving. Goede ICT faciliteiten spelen hierbij een steeds belangrijkere en ondersteunende rol. Sinds 2003 ben ik aan OZHW verbonden, zegt aan de Wiel, en is het ICT landschap sterk veranderd. Denk alleen maar eens aan de stormachtige ontwikkelingen van de behoeften en verwachtingspatronen van onze leerlingen en medewerkers. Wat is onderwijs nog zonder een Wi-Fi netwerk, smart boards, smartphones tablets, en "the cloud" en laten we hierbij de security niet over het hoofd zien."

 

OZHW heeft samen met QSight IT gezocht naar een schaalbare en eenvoudig beheerbare Wi-Fi infrastructuur en heeft daarvoor Aerohive gekozen. De unieke controller-less architectuur van Aerohive, samen met de krachtige accesspoints zijn ideaal in een onderwijsomgeving met veel users en meerdere vestigingen. Policies en security maatregelen kunnen vanuit het centrale management van Aerohive met één druk op de knop worden uitgerold naar de meer dan 500 accesspoints op verschillende locaties. Daarnaast heeft OZHW de noodzakelijke beveiliging van het netwerk op een significant hoger niveau gebracht, door middel van een Check Point Next Generation Firewall omgeving, bestaande uit 6 gateways. De firewall omgeving biedt een helder grafisch inzicht in de verkeersstromen. Zowel voor de Wi-Fi als de security infrastructuur verzorgt QSight IT het onderhoud en voor de Check Point Security omgeving het remote beheer, zodat wij als onderwijsinstelling op dit vlak ontzorgd zijn. 

Meer weten?

Wilt u meer achtergrond informatie over dit project of bent u benieuwd of wij een dergelijk project ook voor u kunnen ondersteunen? Neem dan contact op met Hans Ruijgrok.

 
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.