Loading...
Cloud Beveiliging 2018-09-21T09:01:47+00:00
QPaper - Cyber Security Awareness

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Cloud beveiliging voor IaaS en PaaS

Als het gaat om cloud beveiliging, dan is het goed om onderscheid te maken tussen Infrastructure-as-a-Service (IaaS) en Platform-as-a-Service (PaaS) omgevingen.

Bij een IaaS-dienst draaien uw systemen op servers, dit kan zowel in een dedicated als virtuele serveromgeving. Bij PaaS draaien uw applicaties op een applicatie-omgeving in de cloud. Doordat deze omgevingen anders zijn qua structuur hebben ze een eigen soort beveiliging nodig.

Bent u benieuwd hoe QSight IT in een vroeg stadium threats kan detecteren aan de hand van Open Source en Big Data? Download dan onze QPaper Cybercrime mitigatie.

Als u uw publiek (web)applicaties aanbiedt via IaaS in een gevirtualiseerde omgeving, zult u over het algemeen deze infrastructuur beschermen met een firewall, bij PaaS met een web-application firewall, of beide. Elke cloud biedt standaard al beveiligingsmechanismes, maar vergeleken met moderne firewall technologie is deze erg eenvoudig van aard. Ook moet u zich realiseren dat er wel een beveiligingsoplossing standaard wordt aangeboden, maar dat deze alleen het eigen deel van de cloudprovider beschermt en dus niet uw virtuele servers en operating systems.

Tot slot is het nog belangrijk te melden dat er in een standaardsituatie vrijwel geen logging en monitoring plaatsvindt. Dat betekent dat troubleshooting lastig is. Met een eigen cloud firewall krijgt u ook logging en monitoring op uw cloudverkeer. Een must wat ons betreft, zodat troubleshooting kan worden gefaciliteerd.

Partners voor cloud beveiliging

QSight IT partners zoals Check PointBarracudaTrend MicroCisco en F5 Networks bieden in Azure kant-en-klare cloud beveiliging oplossingen aan. Qua management zijn deze cloud-gebaseerde oplossingen vrijwel vergelijkbaar met een lokale oplossing, aparte trainingen zijn niet benodigd. En omdat het ‘cloud’ is, kunt u gemakkelijk schalen. Wat u van een lokale firewall verwacht, vindt u ook in een cloud firewall terug: veilige VPN verbindingen, SSL VPN voor remote access, intrusion prevention, antivirus en anti-bot.

Meer informatie over cloud beveiliging

Vraag voor meer informatie over cloud beveiliging en hoe u dit het beste kunt implementeren in uw huidige IT-omgeving eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw IT security nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.