Loading...
Cloud Connectivity2019-08-01T12:13:58+00:00

Download Whitepaper
Adviesgesprek aanvragen

Altijd verbinding met de cloud

De algemene gebruikerservaring van de cloud hangt sterk af van de connectiviteit. Veel bedrijven twijfelen over het plaatsen van bedrijfskritische applicaties in de cloud omdat er zorgen zijn over de prestaties en connectiviteit van de cloud. QSight IT zorgt samen met Microsoft Azure voor een optimale verbinding. Op dit moment bieden wij een drietal mogelijkheden voor cloud connectivity.

Microsoft ExpressRoute met Exchange Providers

Wilt u de breedste, filevrije snelweg naar de Azure Cloud? Kies dan voor ExpressRoute via een Exchange Provider. In dit geval sluit u uw systemen aan op de Azure Cloud met een directe verbinding vanaf een Exchange Provider datacenter. De verbinding naar de Azure datacenters is een privé verbinding die niet via Internet loopt. In Nederland zijn er momenteel drie ExpressRoute Exchange Providers: Telecity, Equinix en Colt.

Bandbreedtes zijn beschikbaar van 200 Mbps tot zelfs 10 Gbps. Om de meest optimale verbinding te krijgen raden wij aan om uw systemen in de datacenters van deze Exchange Providers te plaatsen, of een (dark)fiber verbinding aan te leggen. U betaalt naar het pay-per-use model voor de uitgaande data en voor het gebruik van de ExpressRoute.

Microsoft ExpressRoute met Network Service Providers

Een andere mogelijkheid om uw systemen aan te sluiten op de Azure cloud is middels een ExpressRoute verbinding via de (MPLS) aansluiting van een Network Service Provider. In Nederland kunt u via AT&T, BT, Colt, Orange en Tata Communications een verbinding maken met Microsoft Azure. Wanneer u zelf over een MPLS netwerk beschikt, kunt u deze vrij eenvoudig aansluiten op het Azure netwerk. De bandbreedtes bij het gebruik van deze methoden lopen uiteen van 10 Mbps tot 1 Gbps.

IPsec VPN naar Azure

Indien bandbreedte en latency voor uw cloud connectivity minder belangrijk zijn, dan kunt u ervoor kiezen om via Internet een IPsec verbinding op te zetten. Azure ondersteunt de meest bekende IPsec gateways, zoals Barracuda en Check Point. U rekent met Microsoft een maandelijks bedrag af voor het gebruik van de Azure gateway. Optioneel kunt u de IPsec verbinding ook opzetten met een cloud-gateway van bijvoorbeeld Check Point of Barracuda.

Kritieke factor

Connectiviteit is een kritieke succesfactor bij cloudmigraties. Ondanks wordt er vaak pas over nagedacht als er al een keuze is gemaakt voor de cloudprovider. Cloud connectivity is een onderwerp dat direct aan het begin van elk cloudproject meegenomen moet worden. Gebrek aan bandbreedte en een overvloed aan latency kunnen veel roet in het eten gooien, en een mooi cloudproject laten mislukken.

Meer informatie

QSight IT en InSpark hebben reeds voor diverse klanten de cloud connectivity ingeregeld. Vraag voor meer informatie over cloud connectivity en hoe u dit het beste kunt implementeren in uw huidige IT-omgeving eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw IT cloud nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link