Loading...
Cloud Performance2019-08-01T12:15:26+00:00

Download Whitepaper
Adviesgesprek aanvragen

Meer snelheid met cloud performance

Software-as-a-Service (SaaS) is één van de verworvenheden van de cloud. We kunnen zonder eigen infrastructuur gebruik maken van de beste softwaretoepassingen voor productivity, CRM en ERP, zoals Office365 en Salesforce.com. De eindgebruiker van SaaS verwacht wel dezelfde performance en betrouwbaarheid als die van lokale software. En de IT-afdeling verwacht mogelijkheden voor applicationcontrole en monitoring. En dat is bij SaaS een uitdaging: tussen gebruiker en de SaaS server kunnen duizenden kilometers afstand zitten, met de nodige (onvoorspelbare) latency als gevolg. En de IT-afdeling heeft vaak een gebrek aan inzicht en kan de vinger niet op de zere plek leggen.

Wat we normaliter zouden doen, is zorgen voor een vorm van application performance optimization aan de zijde van de server, en aan de zijde van de gebruiker. Het cloud model laat echter vrijwel nooit toe om devices of appliances te plaatsen aan de serverzijde. En stel dat het wel zou kunnen: waar staat die server dan? In een cloud omgeving is dat niet altijd te voorspellen. QSight IT richt hierbij met name op het verbeteren van de cloud performance in Azure omgevingen.

Hoe kunt u cloudverkeer versnellen?

Sommige cloudtoepassingen zijn uitdagend als het gaat om de verbinding met de cloudprovider. Bij Office365 worden er per gebruiker een groot aantal sessies opgezet. Bij grote aantallen gebruikers kan dit voor een firewall gateway een onoverkomelijke belasting vormen.

Organisaties zoals BlueCoat/Symantec en Zscaler maken het mogelijk om SaaS toepassingen als Office365 en Salesforce.com te versnellen en te optimaliseren,  door in de cloud de juiste dienst te activeren die het verkeer tussen de cloud en de eindgebruiker kan versnellen door het toepassen van diverse datareductietechnieken. QSight IT heeft al veel optimalisatieprojecten uitgevoerd met Zscaler en BlueCoat/Symantec.

Ook application delivery specialist F5 biedt soortgelijke mogelijkheden met het F5 BIG-IP platform. Applicaties zijn daarmee heel ‘portable’ geworden. Niet alleen wordt de performance van applicaties in de cloud verbeterd, ook DNS services, SAML authenticatie federatie en access control worden mogelijk gemaakt. Het F5 cloudmodel houdt in dat de software in de cloud als pay-as-you-use wordt afgerekend.

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over cloud performance en hoe u uw huidige cloud omgeving optimaal kunt inrichten eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw IT cloud nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link