Loading...
Network Access Control (NAC) 2018-09-21T08:38:48+00:00
QPaper - Secure Networking

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Wat is Network Access Control (NAC)?

Met Network Access Control (NAC) versterkt u de beveiliging van uw netwerk door de beschikbaarheid van netwerkbronnen te beperken tot de endpoints die voldoen aan de opgestelde security policies.

Het idee achter NAC is vrij simpel. Voordat een computer van een eindgebruiker het bedrijfsnetwerk op mag, vraagt de network access control de computer om bewijs dat deze voldoet aan de beveiligingseisen van het bedrijf. Wanneer dit niet het geval is weigert de network access control de verbinding totdat de computer voldoet aan de gevraagde beveiligingseisen. Een eis kan bijvoorbeeld zijn dat de meest recente versie van een antivirusprogramma op de computer geïnstalleerd staat.

Network Access Control voor een veiliger netwerk

Network Access Control is ideaal voor bedrijven en ondernemingen waar de gebruikersomgeving strikt gecontroleerd moet worden. Denk hierbij aan het netwerk van ziekenhuizen, waarbij er letterlijk levens af kunnen hangen van de gezondheid van het netwerk.

Het werken met robuuste en dynamische rolgebonden rechten die gemakkelijk te definiëren zijn voor gebruikers en apparaten van binnen en buiten uw organisatie is essentieel voor het behoud van een veilig netwerk. De toegang en machtigingen per rol of apparaattype zijn eenvoudig te beheren vanaf een centrale plek. Hiermee bent u in staat uw netwerk veilig te maken en te houden. QSight IT implementeert zowel Cisco ISE als Aruba Clearpass oplossingen.

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over Network Access Control en hoe u dit het beste kunt implementeren in uw huidige IT-omgeving eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw networking nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.