Loading...
SD WAN 2019-02-01T10:27:23+00:00
QPaper - Secure Networking

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Software Defined Wide Area Network (SD WAN)

Met Software Defined Wide Area Networking oftewel SD WAN bent u in staat te besparen op uw WAN omgeving. Waar nu vaak speciale hardware en dedicated lijnen met bijvoorbeeld MPLS nodig is om toegang te krijgen tussen verschillende bedrijfs- en datacenter locaties, is dit met SD WAN verleden tijd. Het bijkomende voordeel is dat u zelf in staat bent uw primaire applicaties en protocollen te prioriteren en daarmee de kwaliteit van de WAN omgeving met een veelvoud te optimaliseren. U heeft inzicht in het bandbreedteverbruik en stuurt daarmee aan op een zo effectief en efficiënt mogelijk gebruik van uw WAN verbindingen. SD-WAN-oplossingen zorgen voor kostenbesparingen, passen beveiligingsregels toe en optimaliseren de connectiviteit op basis van informatie over het dataverkeer per applicatie en gebruiker, evenals de verbindingsvoorkeuren. Uw Wide Area Network (WAN) verandert daarmee in een oplossing die u overal en altijd vanaf iedere locatie aanstuurt.

Een cloud gebaseerd WAN

Het doel van SD WAN is om zoveel mogelijk uw WAN via de cloud te managen zonder de controle te verliezen. Hiermee schakelt u in tijden van onder- en overcapaciteit performance bij- en af, al naar gelang de behoefte. Hierbij maakt u gebruik van standaard Internet verbindingen, die doorgaans vriendelijker geprijsd zijn dan MPLS en/of IP-VPN verbindingen. U behoudt hiermee een veilig, stabiel en flexibel netwerk en bespaart kosten doordat de beheersbaarheid optimaal is en u zelf de capaciteit bepaalt. Tevens beschikt u binnen uw WAN van open en softwarematige oplossingen (zoals voor VPN, WAN optimalisatie en Application Delivery Control (ADC) of load balancing) of eenvoudigweg WAN connectiviteit.

SD WAN Specialist

QSight IT is specialist op het gebied van SD WAN. Door het jarenlange partnerschap met verschillende vendoren die zich specialiseren op het (W)LAN en WAN domein, hebben wij een ruime expertise opgebouwd in het implementeren en onderhouden van complexe omgevingen. Hoewel SD WAN een vrij nieuwe oplossing is, hebben wij door deze opgebouwde expertise een voorsprong ten opzichte van de markt. Hierbij is er tijdens en na de implementatie of migratie een bijzondere aandacht voor onderhoud en support, waardoor we onze relaties helpen bij het optimaliseren van de oplossing.

SD WAN oplossingen bieden meer voordelen

SD WAN-oplossingen maken de mogelijkheden voor toegangsnetwerken compleet. Klanten zijn nu in staat zowel de het interne netwerk (LAN en WLAN) als de verbindingen met de verschillende locaties (WAN), vanuit één oplossing te implementeren en beheren. Door de revolutionaire toevoeging van het analyseren van alle data die het netwerk genereert, is het zelfs mogelijk om met terugwerkende kracht problemen en onvolkomenheden in het netwerk te bekijken en te mitigeren. De welbekende uitspraak van gebruikers: ‘Het netwerk is traag..’, is hiermee daadwerkelijk terug te brengen naar de oorzaak! Inzicht en overzicht in uw complete netwerk, de toekomst voor iedere organisatie!

Met deze vooraanstaande technologie bieden we IT-professionals een betere en eenvoudigere ervaring tijdens de implementatie, het beheer en de probleemoplossing op afstand van duizenden geografisch verspreide apparaten via één centrale en gebruiksvriendelijke beheerinterface.

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over de implementatie of migratie van een SD WAN ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw networking nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.