Loading...
Security Monitoring 2018-09-21T09:05:57+00:00
Security Monitoring

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Security Monitoring met IntelliGuard

Bij QSight IT valt security monitoring onder IntelliGuard, onze complete security monitoring oplossing voor zowel eenvoudige als complexe IT-omgevingen. De security monitoring oplossing IntelliGuard bestaat uit drie monitoring-focusgebieden:

  1. Compliance Monitoring
  2. Business Risk Monitoring
  3. Cyber Threat Monitoring

Benieuwd naar de top-10 voordelen van IntelliGuard Security Monitoring? Download dan onze whitepaper.

Compliance Monitoring

In sommige gevallen is het mogelijk om compliance-bewijs te leveren door een rapportage te gebruiken uit de security monitoring gegevens van de technische infrastructuur. Daarmee wordt het aantonen van compliance aan een bepaalde norm aanzienlijk eenvoudiger en zijn risicovolle afwijkingen ook eerder vast te stellen.

De manier waarop compliance bereikt kan worden is voor alle bedrijven net weer even anders, want niet elk bedrijf gebruikt dezelfde beheersingsmaatregelen en/of bewijsdefinities. Daarom wordt bij QSight IT compliance monitoring aangeboden als een maatwerkdienst, voorafgegaan door een maatwerkadviestraject. Op termijn kunnen hier weer standaarddiensten uit ontwikkeld worden.

Business Risk Monitoring

De Business Risk Monitoring dienst doet exact wat de naam al zegt: business context toevoegen aan uw verschillende technische alarmen. Daardoor worden de prioriteiten waarmee de technische alarmen moeten worden behandeld op basis van de impact die het heeft op uw business. Daarnaast kan er qua opvolging fors bespaard worden ten opzichte van het klakkeloos najagen van alle technische alarmen.

Business Risk Monitoring geeft dus een business-beeld van de security risico’s, verkregen door monitoring binnen de klantomgeving. Nieuw aan de Business Risk Monitoring dienst is dat we ook een extern risico-beeld hebben toegevoegd: een BitSight rapport met een externe security rating waarmee ook bedrijven onderling vergeleken kunnen worden. Daarmee kunt u zien dat Business Risk Monitoring van QSight IT ook daadwerkelijk uw security volwassenheid laat toenemen.

Cyber Threat Monitoring

Cyber Threat Monitoring is een nieuwe dienst die specifiek is toegevoegd voor organisaties die klein willen beginnen met monitoring en vooral nog denken in termen van Security Incident & Event Management (SIEM) in plaats van aan het bredere business-georiënteerd monitoren. Cyber Threat Monitoring kijkt, naar wens van de klant, naar events uit logbronnen en/of data uit het netwerk en categoriseert deze events volgens een kill-chain.

Er vindt alarmering plaats op de events in de categorieën Exploitation & Installation en System Compromise. De opvolging bestaat uit een advies over de te nemen mitigerende maatregelen. Events uit de overige categorieën worden maandelijks gerapporteerd en besproken.

Meer informatie over Security Monitoring

Vraag voor meer informatie over security monitoring ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw IT nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.