Loading...
Back-up en Restore2019-03-04T12:55:26+00:00
Adviesgesprek aanvragen

Wat is Back-up en Restore?

Een back-up is simpel gezegd ‘een kopie van de bestaande data’. Wanneer u deze data terugzet in het systeem heet dit ‘restore’. Back-up en restore lijkt eenvoudiger dan het in werkelijkheid is. Het maken van een back-up is een complexe, maar zeer belangrijke actie. Veel bedrijven zijn immers afhankelijk van de back-up als er iets misgaat in de bestaande omgeving. Denk hierbij aan:

 • Verkeerde invoer van gegevens
 • Per ongeluk verwijderen van data
 • Defect raken van de primaire omgeving
 • Diefstal
 • Beschadiging door ransomware

Al deze zaken zullen in meer of mindere mate uw bedrijfsprocessen aantasten. Het maken van een goede back-up en een snelle restore is tegenwoordig niet minder dan een noodzaak voor uw organisatie. Hiermee voorkomt u dat er bij een calamiteit grote (financiële) schade wordt geleden.

Soorten back-ups

Er zijn diverse soorten en methodes om een back-up te maken van een omgeving. Zo zal een serverback-up in veel gevallen belangrijker zijn dan een clientback-up. Er kan gekozen worden om op werkdagen een incremental back-up (enkel nieuwe of gewijzigde bestanden) te maken en alleen in de weekenden een full back-up. De keus van het type back-up wordt onder meer bepaald door de belangrijkheid van de data en de tijd die het kost om een back-up te maken. Ook de restoretijd van de data speelt een belangrijke rol.

De snelheid waarmee een back-up kan worden gemaakt hangt van heel veel factoren af:

 • Hoeveel data moet worden geback-upped?
 • Wat is de schrijfsnelheid van het backupsysteem
 • Welk type back-up vindt plaats: full, incremental, differential?
 • Is er een deduplicatie mogelijkheid?
 • Schrijft het back-up systemen naar (ssd)schijven of naar tape?

Het kiezen van de soort back-up is dus fundamenteel voor de continuïteit van het bedrijf. QSight IT helpt uw organisatie bij het maken van de juiste keuze.

Restore of Recovery van data

De data opslaan is één, de data terughalen is een heel ander verhaal. Veel bedrijven maken een back-up, maar doen nooit of zeer zelden een restore waardoor niet zeker is of de back-up überhaupt leesbaar is. Het terughalen van de data, of een gedeelte daarvan, heet restore of recovery. Dit proces is minstens zo belangrijk en complex als het maken van de back-up. QSight IT test regelmatig de leesbaarheid van de back-up om er zeker van te zijn dat deze ook werkt wanneer het nodig is.

Meer informatie over Back-up en Restore

Om ervoor te zorgen dat uw data nooit verloren gaat, ondersteunt QSight IT u bij het volledige back-up en restore proces van uw organisatie. Vraag voor meer informatie over back-up en restore eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw IT storage nieuws

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link