Loading...
Storage Archiving 2018-09-21T08:49:34+00:00
QPaper - Hitachi Content Portfolio

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Wat is Storage Archiving?

Storage archiving is het voor (zeer) lange tijd opslaan van informatie, die niet wordt gebruikt maar wel eenvoudig moet kunnen worden teruggevonden wanneer nodig. Daarnaast wordt het gebruikt om de duurdere snelle opslag te vrij te houden voor data die snel en direct gepresenteerd moet kunnen worden.

Vaak wordt archiveren verward met back-up. Data back-up wordt gebruikt bij disaster recovery en data archiving voor het snel terugvinden van data. Als er bijvoorbeeld een bestand per ongeluk wordt verwijderd of een (RAID) disk unit defect is geraakt moet u de informatie terug kunnen zetten zoals het er voor het incident uit zag. Daar gebruikt u back-ups voor.

Waarom Storage Archiving?

Wat u zeker niet wilt proberen met een back-up systeem is om het te gebruiken voor ‘e-discovery’ ofwel het doorzoeken van grote hoeveelheden data. Daar worden nu juist archivering systemen voor gebruikt. Bijvoorbeeld, als u wilt zoeken naar alle e-mails met daarin specifieke woorden tussen bepaalde personen of bestanden in een directory. Met een archiveringssysteem krijgt u een historisch overzicht van alle bestanden, waar en wanneer deze opgeslagen zijn en wie ze gewijzigd hebben.

Naast het gemak van terugzoeken zorgt archivering er ook voor dat de content “slim” wordt opgeslagen, zodat dezelfde data nooit tweemaal wordt opgeslagen (de-duplicatie). Met de storage archiving oplossing van QSight IT maakt u uw data overzichtelijk,  zodat u deze snel terug kunt vinden. Ook bieden wij diensten aan waarmee kan worden onderzocht of de bestaande data binnen de huidige storage geschikt is voor archivering. Dit bepalen we met een Storage Assessment dienst.

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over storage archiving en hoe u dit het beste kunt implementeren in uw huidige IT-omgeving eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw storage nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.