Loading...
Storage Virtualisatie 2018-09-21T08:49:21+00:00
QPaper - Hitachi Content Portfolio

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Wat is storage virtualisatie?

Bij Storage virtualisatie worden verschillende fysieke storage devices samengebracht tot één storage omgeving die centraal te beheren is. Ofwel: u ziet beschikbare storage maar u hoeft niet te weten waar de storage vandaan komt. Dat is ook niet noodzakelijk om wel gebruik te kunnen maken van deze storage.

Het is ook mogelijk om verschillende typen en merken storage te combineren zonder dat de performance afneemt of de gebruiker dit merkt. De gebruiker of de server communiceert namelijk met de virtuele server(laag) . Alle onderliggende beschikbare storage wordt vanuit hier gecontroleerd en aangestuurd. Storage virtualisatie maakt het mogelijk om een uitwijksysteem in te zetten van een ander merk dan het primaire systeem. Er kan worden gekozen om tussen de primaire en secondaire zijde asynchrone of synchrone replicatie toe te passen. Hierdoor kunnen heterogene storage netwerken worden opgebouwd.

Andere voordelen van storage virtualisatie:

  • Storage devices zijn dynamisch uit te breiden
  • Efficiënt gebruik van beschikbare bronnen
  • Voorkomt desinvesteringen
  • Efficiënt beheer binnen één pool van opslagcapaciteit

QSight IT maakt gebruik van o.a. Hitachi Data Systems apparatuur om dit te realiseren, en kan een onderzoek doen om de te bepalen welke mogelijkheden er zijn voor uw bestaande storage omgeving..

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over storage virtualisatie en hoe u dit het beste kunt implementeren in uw huidige IT-omgeving eenvoudig ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw storage nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.