/ ORTEC en QSight IT
28-8-2013, 12:00 door

Implementatie LAN en WLAN bij verhuizing ORTEC  

ORTEC en QSight IT

ORTEC is voor veel mensen bekend van de sportanalyses. Maar waar ORTEC echt voor staat is het optimaal presteren in transportplanning, personeelsplanning en fieldservicesplanning voor zowel de zakelijke wereld als de sportwereld. Door de ORTEC transportplanningsoftware wordt bijvoorbeeld 65 miljoen kilo CO² uitstoot per jaar bespaard. Ortec is sterk afhankelijk van de continue beschikbaarheid van applicaties en data voor de diverse wereldwijde eigen vestigingen en medewerkers. Door de aanhoudende groei van de organisatie moest ORTEC verhuizen van Gouda naar Zoetermeer. De gecombineerde vakkennis van QSight IT op het gebied van Storage, Networking, Security en Connectivity was essentieel bij het ontwerpen van het scenario voor de verhuizing.

'Waarom wij voor QSight IT hebben gekozen? Met een verhuizing hadden wij nog geen ervaring en doordat ik QSight IT uit het verleden ken weet ik dat ze capabel waren voor deze klus. Ik weet dat er bij QSight IT gemotiveerde, hoog opgeleide mensen werken waarmee het prettig is om zaken te doen. Zij denken mee, schakelen mee en ze zijn te vertrouwen', aldus Marcel Lodewijk - Global IT Manager bij ORTEC.

Continue toegang tot data

Continue toegang tot data is voor elk bedrijf van belang en voor ORTEC zelfs van levensbelang. Ondanks dat calamiteiten nooit helemaal te voorkomen zijn, is het een geruststellende gedachte dat er geen SPOF (Single Point Of Failures) in de netwerkinfrastructuur aanwezig zijn en er alle aandacht bij het infrastructuur ontwerp is geweest voor een optimale beschikbaarheid, het minimaliseren van risico's en een gezonde prijs/prestatie balans.

Het gemaakte ontwerp door de ORTEC en QSight IT architecten heeft uiteindelijk geresulteerd in een betrouwbare en goed presterende infrastructuur in de praktijk, waarbij ook het gehele migratie project bijzonder soepel is verlopen.

De configuratie bestaat uit Hitachi SAN storage- en replicatiesystemen en servers met VMware virtualisatiesoftware in het externe datacenter te Rotterdam. Dit datacenter is via fysiek gescheiden glasvezelverbindingen verbonden met de locatie Zoetermeer. De redundante LAN/WAN switching core en edge infrastructuur is op Alcatel-Lucent apparatuur gebaseerd. Omdat ORTEC over veel locaties beschikt, is uit het oogpunt van schaalbaarheid en flexibiliteit de WLAN infrastructuur op het unieke controllerless Aerohive concept gestoeld. ORTEC plukt nu al de vruchten van deze keuze waardoor de WLAN uitbreidingen voor buitenlandse vestigingen door de eerder genoemde architectuur zonder controllers eenvoudig worden gerealiseerd.

Voor de complete configuratie is een SLA in de vorm van een 24x7 onderhoudscontract afgesloten die support en zekerheid biedt bij onverwachte calamiteiten, maar ook dekking geeft aan technische nieuwsbrieven, reguliere software updates en onbeperkte toegang tot de supportdesk. 

Living uptime

Om de continuïteit te kunnen waarborgen is de controle op alle processen dan ook belangrijk. Living uptime kan hier een belangrijke rol in spelen. Bijvoorbeeld door de inzet van hoogwaardige ict-voorzieningen, zoals Hitachi SAN storage- en replicatiesystemen. Ict is de facilitator geworden van de menselijke vooruitgang. De rol van informatie- en communicatietechnologie wordt groter en groter. En daarmee groeit de afhankelijkheid van de technologie. Ict móet werken. 24 uur per dag. Overal ter wereld. In bedrijven en winkels. Op kantoor en thuis. De wereld zonder ict bestaat niet meer. De realisatie van ict-infrastructuren is onze business. En 'living uptime' is onze ambitie.

Dat we elke dag gebruik kunnen maken van de laatste technologische ontwikkelingen móet ook normaal zijn. Om efficiënter te kunnen werken, plezieriger te leven, zorgelozer te winkelen, sneller te reizen - en ga zo maar door. Technologie heeft pas rendement als de kennis er is om er optimaal gebruik van te maken. Die kennis heeft QSight IT. De technologische componenten komen van 's werelds beste merken. Die combinatie maakt dat QSight IT behoort tot de top van de markt, actief voor uiteenlopende gebruikers in diverse sectoren. De rode draad: een continue en veilige beschikbaarheid van kritische data.

Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
Een greep uit ons klantenbestand

.

Deel deze pagina
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.