Leen Bakker 2017-10-24T18:39:51+00:00

Leen Bakker

Leen Bakker is onderdeel van Blokker Holding B.V., een internationaal retailconcern met ongeveer 2.600 winkels en 23.000 medewerkers actief in 13 landen, voornamelijk in Europa. Van de, in totaal, 12 winkelformules zijn Leen Bakker, Blokker, Bart Smit, Marskramer, Intertoys en Xenos in Nederland de meest bekende. Ruim 2.500 van deze mensen werken in de 170 filialen van Leen Bakker in Nederland, België en Luxemburg. Daar vinden de klanten een breed aanbod aan kwalitatief hoogstaande woonartikelen en accessoires tegen betaalbare prijzen.

24/7 beschikbaar

De ICT infrastructuur binnen Leen Bakker is een belangrijke schakel in de keten tussen filialen, hoofdkantoor (waaronder logistiek) én de klanten. Niet vreemd dus dat deze afdeling binnen Leen Bakker enorm gegroeid is en de noodzaak voor beveiliging van het systeem meer dan evenredig is toegenomen. Leen Bakker wil waarmaken wat ze beloven en dat betekent dat het bedrijf zowel voor de medewerkers via het netwerk, als voor de klanten via de webshop 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar moet zijn. Of, zoals Hoofd Infrastructuur ICT bij Leen Bakker, Jurgen van der Schans het verwoordt: ‘Als er ergens op zaterdagmiddag een storing in het systeem is, moeten we onze partner snel kunnen bereiken en de storing oplossen.’

Optimale veiligheid en continuïteit

Ook bij Leen Bakker is ICT de bekende achillespees binnen het bedrijf en daarom zocht Leen Bakker naar optimale veiligheid en continuïteit. Jurgen daarover:

En dan wil je een partner die je vertrouwt en die in praktijk heeft bewezen, de kennis en ervaring over beveiliging van netwerken en internet in huis te hebben. Een partner zoals QSight IT, waar we al jaren mee samenwerken.

Na een inventarisatie door QSight IT van het systeem en de verwachtingen van Leen Bakker ten aanzien van  beveiliging en beschikbaarheid, werd een advies opgesteld. Vooral gezien de hoge eisen op het gebied van beschikbaarheid, besloten beide partijen de nieuwe Security infrastructuur naast de bestaande op te bouwen.

Het Service Window voor de overgang was slechts 15 minuten, het spreekt voor zich dat QSight IT na de overgang on-site standby was. Op 21 december hebben de specialisten van QSight IT de klus binnen het Service Window geklaard.

Redundantie

De Security infrastructuur van Leen Bakker is klaar voor de toekomst. De security en beschikbaarheid zijn op het hoogst verkrijgbare niveau gebracht door de nieuwste firewall technologie op de juiste manier in te zetten en de “redundant” firewalls op verschillende locaties, 700 meter uit elkaar, te plaatsen.

Leen Bakker heeft tevens een nieuw systeem voor remote toegang in gebruik genomen. Hierdoor is de mobiliteit van de medewerkers buiten kantoor enorm toegenomen. Of men nu op een vliegveld, in een hotel, in Amerika of China de bedrijfsapplicaties probeer te bereiken, het werkt overal, aldus Jurgen.
Gevraagd naar een reactie van Jurgen van der Schans over de samenwerking met QSight IT, zegt hij:

‘De no-nonense aanpak van QSight IT past perfect bij ons bedrijf en het feit dat iedereen binnen QSight IT de vereiste kennis en ervaring op het gebied van internetbeveiliging heeft, is voor ons een garantie voor de continuïteit van ons systeem’.

Adviesgesprek aanvragen

  • Bekijk onze privacy policy op https://www.qsight.nl/privacy-verklaring/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.