Loading...
Nimble Storage 2018-09-21T10:02:10+00:00
QPaper - Cyber Security Awareness

Download Qpaper
Adviesgesprek aanvragen

Nimble StorageQSight IT is Nimble Storage Gold partner voor Nederland. De ervaringen met Nimble Storage zijn zeer goed, klanten zijn zeer tevreden en verwachtingen worden zelfs overtroffen.

Nimble Storage systemen

Nimble Storage staat voor meer opslagcapaciteit, minder stroomverbruik, minder kastruimte, hogere performance en een zeer veel hogere uptime. Nimble Storage is fabrikant van hybride storage systemen, waarbij SSD’s met diskdrives worden gecombineerd.

De systemen zijn snel en efficient door een slimme combinatie van SSD-technologie met SATA drives. De SSD opslag wordt alleen gebruikt om de leesacties te versnellen. Predictive Flash noemt men dat, daarnaast vindt er slimme deduplicatie plaats, waardoor er veel meer data opgeslagen kan worden. De doordachte architectuur zorgt er verder voor dat componenten hot-swappable zijn. Naast de hybride systemen zijn er ook systemen met alleen SSD-technologie.

Voor wie is Nimble Storage?

De systemen zijn zeer geschikt voor organisaties die veel data in korte tijd willen opslaan, en dus veel performance in hun storage omgeving nodig hebben. Verschillende oplossingen zijn:

– All Flash Arrays
– Adaptive Flash Arrays
– InfoSight Predictive Analytics
– SmartStack Integrated Infrastructures

De systemen worden gemanaged en bewaakt met speciale software, InfoSight. Deze software is de onderscheidende factor. Door de prestaties van een systeem te vergelijken met soortgelijke systemen elders in wereld kunnen mogelijke problemen voorspeld en dus voorkomen worden.

De totale gemiddelde uptime van enkele duizenden Nimble Storage systemen bedraagt 99,99997%. De ingebouwde service en support technieken zorgen ervoor dat letterlijk 9 van de 10 technische issues al gedetecteerd zijn door Nimble zelf. Daarnaast worden de issues voorzien van adviezen hoe ze zijn op te lossen.

Nimble Storage POC

Al deze beloftes worden ook waargemaakt in de praktijk. QSight IT voerde samen met een klant een Proof-of-Concept uit, waarbij de belasting van het systeem aardig op de proef werd gesteld. Bij het werken met tussen de 80 en 200 VM’s werd geen noemenswaardige snelheidsimpact gemeten, het systeem bleef dezelfde performance leveren met zeer lage latency. De cache hit ratio was tussen 75% en 98%, en de hoeveelheid data in gebruik was minder dan de helft door de compressie. Het advies na de POC was dan ook: aanschaffen.

Meer informatie

Vraag voor meer informatie over onze Nimble Storage oplossingen en diensten ons informatiepakket aan of neem direct contact met ons op.

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse security, networking en storage specialist

Bekijk ons Nederlandse DNA
0
Tevreden klanten
0
Jaar ervaring
0
IT Specialisten
0
Dagen per jaar

De QSight IT Nieuwsbrief biedt u al uw Nimble Storage nieuws

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.