/ Penetratie test

Het aantal aanvallen en kwetsbaarheden stijgt steeds harder. Door de toenemende digitalisering van privacygevoelige data is het meer en meer lonend voor hackers om deze informatie te stelen. Daarom is het belangrijk dat u als organisatie regelmatig uw informatiebeveiliging laat toetsen met bijvoorbeeld een pentest. Met een penetratietest of afgekort een pentest krijgt u inzicht in de kwetsbaarheden van uw IT omgeving en de eventuele gevolgen daarvan voor uw data. Niet alleen uw interne netwerk maar ook uw websites en applicaties komen hierbij aan de orde.

De impact van een kwetsbaarheid
Bij de start van een pentest proberen onze specialisten (ethische hackers) toegang tot uw netwerk en met name privacy- of bedrijfsgevoelige informatie te krijgen. Vervolgens wordt gerapporteerd hoe de kwetsbaarheid is gevonden en wordt de impact van de kwetsbaarheid inzichtelijk gemaakt. Uiteraard wordt dit zo gerapporteerd dat uw IT-organisatie de aanval kan repliceren en repareren.

Geheel volgens compliancy en richtlijnen
Een pentest via QSight IT wordt altijd zeer secuur uitgevoerd. De kritieke processen voor uw core business zullen geen hinder ondervinden van de test en u blijft geheel voldoen aan de compliancy die geldt binnen uw branche. Door middel van een vrijwaring geeft u ons toestemming om uw systemen te testen.

3 soorten penetratie testen
Pentesten worden uitgevoerd op drie verschillende niveaus:
- Zonder enige voorkennis kijkt een ethical hacker of hij uw omgeving binnen kan komen
- Via beperkte toegang (replicatie van een malware of phishing aanval) wordt er binnen uw systemen gekeken tot aan welke data er gekomen kan worden
- Op basis van broncode, beschikbare documentatie en andere informatie wordt u geadviseerd over een betere beveiliging, hierbij hebben we van tevoren uitgebreid inzicht in uw omgeving

QSight IT kan u als 100% Nederlands IT bedrijf met absolute focus op networking, cloud, security & risico management optimaal ondersteunen in uw compliancy voor de Nederlandse en Europese wetgeving. QSight IT is er in gespecialiseerd om organisaties te helpen met het voldoen aan wet- en regelgeving en normenkaders zoals ISO 27001, NEN 7510, COBIT en Logius.

Meer weten over pentesting
Neem contact met ons op via info@qsight.nl of  vul het contactformulier in.

Gerelateerde informatie
Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie.
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.