/ Security Enrichment Platform

QSight IT Security Enrichment Platform

QSight IT is de grootste 100% Nederlandse IT specialist op het gebied van (cyber)security issues, storage en kostenbesparende netwerkoplossingen. Door de beschikking over een Security Operations Center (SOC) en een Network Operations Center (NOC), strategisch verspreid over meerdere locaties en 24/7 bemand innoveren we constant op het gebied van security. Onze teams van security- en netwerkprofessionals gebruiken technieken zoals Big Data, Machine Learning en Artificial Intelligence om cyberdreigingen vroegtijdig op te merken, af te wenden en IT kostenefficiënt te managen.

Wat houdt het Security Enrichment Platform (SEP) van QSight IT in

Met ons nieuw ingezette Security Enrichment Platform zijn we nu bezig om correlaties op te zetten om nog verdergaand te voorspellen welke risico's uw organisatie loopt.

Binnen het SEP project zijn we aan de slag gegaan om alle beschikbare interne en externe data te centraliseren voor ons Big Data platform. Het platform verschaft ons een helikopterview waarin we soortgelijke issues kunnen herkennen en, mooier nog, direct een oplossing zoeken en deze met onze klanten delen. Binnen QSight IT's IntelliServices zijn we dan in staat om security issues van de ene klant direct eenvoudig te verhelpen bij alle andere klanten.

Hoe werkt dit technisch

De ontwikkeling van geavanceerde sensoren maakt het mogelijk dat elk type logging richting het platform kan worden ontsloten. Het platform ondersteunt een security ecosysteem van diverse producten, applicaties en vendoren of dit nu on-premise, cloud, mobile of endpoint oplossingen zijn. Alle door de sensoren verworven data levert threat intelligence op die gebruikt wordt om de data uit uw netwerk weer met context te verrijken. Denk hierbij aan de reputatie van websites, IP adressen en mobiele apps en de uitwisseling van threat intelligence in een wereldwijd netwerk.

Dit maakt het mogelijk dat uw bestaande omgeving en infrastructuur laagdrempelig in ons platform kunnen worden ontsloten en u, wanneer u een IntelliDefense of IntelliGuard contract heeft, direct kunt profiteren van de mogelijkheden van het platform.

Cyberrisico gedreven management

Met het platform krijgt u volledig inzicht in de wijze waarop data wordt vertaald naar security management. Tevens krijgt u toegang tot data die wordt verzameld vanuit de omgeving en de wijze waarop deze wordt behandeld, verrijkt en gevisualiseerd. U kunt vervolgens zelf dashboards samenstellen op basis van de informatiebehoefte vanuit uw organisatie.

"SEP maakt cyberrisico gedreven management mogelijk en biedt u de kans om predictive maintenance toe te passen. Met SEP maken we een sprong voorwaarts en kunnen we onze klanten unieke functionaliteit bieden" Aldus Martijn Hakstege CEO van QSight IT.

Wanneer beschikbaar

Het centrale platform is in de laatste ontwikkelfase en is in Q4 van dit jaar voor het gehele QSight IT dienstenportolio beschikbaar. Tevens zal SEP worden gebruikt om de IntelliReady filosofie verder vorm te geven.

Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.