/ Storage

Storage is complex en bij complexe storage-infrastructuren gaat het om meer dan bescherming en recovery van data. Enerzijds moet u voldoen aan regelgeving omtrent storage, anderzijds wilt u de kosten binnen de perken houden. Tel daar de ontwikkelingen in storage-technologie bij op, en u staat voor een aantal uitdagingen. Want welke technologie past bij uw storage behoefte en groei strategie? En hoe houdt u uw opgeslagen data beheersbaar, veilig en beschikbaar? Hoe faciliteert u uitwijk? Voor al deze uitdagingen kunt u terecht bij QSight IT.

Wat is de huidige trend binnen storage?
Virtualisatie is niet meer alleen het domein van servers en desktops: Software Defined Storage is een technologie die de fysieke storage hardware (de arrays en disken) ontkoppelt van de beheersoftware van de storage (vergelijkbaar met servervirtualisatie voor servers). De software functioneert als een door beleid gestuurde management oplossing waarmee functies als deduplicatie, replicatie, thin provisioning, snapshots en back-up met één muisklik te regelen zijn. De voordelen van Software Defined Storage vallen samen met de principes van virtualisatie, waardoor een volledig aanpasbare, virtuele storageomgeving ontstaat. In deze omgeving kunnen migraties zonder downtime plaatsvinden en back-ups versimpeld worden. Hierdoor kan sneller, goedkoper en eenvoudiger ingespeeld worden op vragen vanuit de business om nieuwe applicaties en de daarvoor benodigde storage beschikbaar te stellen.

QSight IT heeft, naast kennis van storage technologie, ook kennis van netwerken, netwerkbeveiliging, servervirtualisatie en bandbreedte-optimalisatie technieken op WAN gebied. Ook kunnen we met WDM technieken (glasvezel optimalisatie) desgewenst met één glasvezelverbinding tussen twee locaties zowel storage als ethernetverkeer ontsluiten. Daarnaast kunnen we bij een eventuele uitwijk naar een tweede locatie ervoor zorgen dat het netwerk verkeer op de juiste manier gerouteerd wordt zodat bedrijfskritische applicaties beschikbaar blijven.

Soorten storage
Storage is in een aantal verschillende groepen in te delen. De belangrijkste zijn de Storage Area Networks (SAN) en Networks Attached Storage (NAS). Maar ook een (virtuele) tape library of een Fibre Channel netwerk maken deel uit van uw storage omgeving.
Storage, virtualisatie, back-up, uitwijk en andere technieken staan bij QSight IT nooit op zich.

Wij zien deze technologieën altijd in combinatie met stabiele en snelle netwerkinfrastructuren, WAN-optimalisatie, beveiliging en glasvezelmultiplexing.
QSight IT is in staat deze technologieën met elkaar combineren in één storageproject. Met als einddoel een veilige en betrouwbare IT-omgeving, zodat uw businessprocessen te allen tijde ondersteund kunnen worden. Living Uptime noemen wij dat!

Cloud
Binnen storage is cloud bezig aan een opmars: er zijn diverse mogelijkheden om de cloud te gebruiken in combinatie met onze storage oplossingen.

Gerelateerde informatie
Klik op een van de onderwerpen voor meer informatie.
Gerelateerde fabrikanten
Klik op een van de fabrikanten voor meer informatie.
» VMware
Gerelateerde producten/oplossingen
Hier vindt u gerelateerde producten. 
Gerelateerde nieuwsberichten
Lees hier meer nieuws over:
Deel deze pagina
Meer weten?

 

Let op! U heeft niet alle verplichte velden ingevuld.

* = benodigde gegevens
Over QSight IT

Snel naar ...

Service & Advies

Focus op kennis en kwaliteit!  

Aankoop / technisch advies nodig?
tel Bel: (015) 888 04 44 of e-mail ons!
Op de hoogte blijven

Praat mee via onze online kanalen!

Let op! Om ons nieuwsbrief te kunnen ontvangen hebben wij een geldig e-mailadres nodig.
© 2016. QSight IT

Gebruik van deze website betekent dat u onze privacy policy, disclaimer en cookie policy accepteert.