Loading...
Cyber Security Awareness2019-08-01T13:06:46+00:00

Project Description

De toenemende online dreiging

Cyberdreigingen worden steeds geavanceerder. Dit geldt niet alleen op technisch vlak, maar zeker ook op menselijk vlak. Social engineering technieken worden steeds vernuftiger en het vraagt steeds meer van de mens om daar weerbaar tegen te zijn. Tijd voor een nieuwe strategie! In dit artikel wordt het weerbaar maken van medewerkers van organisaties besproken vanuit een psychologisch perspectief. Wat zegt de psychologie over gedragsverandering, hoe kan dat ingezet worden en waarom bereiken de huidige awareness programma’s vaak niet het gewenste resultaat?

Download Whitepaper

Cyber Security Awareness: Tijd voor multidisciplinariteit

Waar vroeger de dreigingen in het cyberdomein nog relatief behapbaar waren, neemt de complexiteit vandaag de dag sterk toe. Niet alleen ICT-systemen zijn onderwerp van aanval, maar steeds vaker de medewerkers die deze systemen bedienen en toegang hebben tot kritische bedrijfsinformatie of –applicaties. CEO-fraude is daar een goed voorbeeld van.

Op een slimme, mensgerichte manier wordt geprobeerd om via een medewerker van een financiële afdeling geld te ontvreemden door het proces van de organisatie te passeren of te misbruiken. Zo komt het voor dat er honderdduizenden euro’s op relatief simpele wijze in handen van kwaadwillenden terechtkomen.

Iets breder kan gesteld worden dat de gevolgen van een cyberaanval zijn verbreed. Te denken valt aan imago- en reputatieschade, verlies van klanten of van inkomsten of diefstal van financiële tegoeden.

Een andere ontwikkeling is de koppeling van de fysieke aan de digitale wereld. Daar waar beveiliging vroeger alleen bestond uit het beveiligen van een zakelijk pand, moeten nu ook de digitale dreigingen worden meegenomen en zijn er meer toegangspoorten te beschermen, dan alleen de fysieke toegang.

In feite is iedere werknemer een toegangspoort geworden tot een organisatie, mede door het gebruik van smartphones, tablets en laptops die op afstand verbinding leggen met een bedrijfsnetwerk. Het is dus niet vreemd dat kwaadwillenden zich steeds vaker richten op de medewerker om via hen ongewenste toegang te verkrijgen tot informatiesystemen van een organisatie. Het is daarom in toenemende mate belangrijk om aandacht te besteden aan de weerbaarheid van medewerkers.

Hoe u dit doet, leest u in onze Whitepaper Cybersecurity.

Download Whitepaper

Adviesgesprek aanvragen

  • Bekijk onze privacy policy op https://www.qsight.nl/privacy-verklaring/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link