Loading...
Internet of Medical Things (IoMT)2019-08-01T11:30:25+00:00

Project Description

Het IoMT verbindt, maar vereist veiligheidsmaatregelen

IoMT staat voor het Internet of Medical Things en is aan een stevige opmars bezig. In rap tempo worden bezoekers, patiënten en medewerkers met elkaar verbonden. Ook medische apparaten, beveiligingsapparatuur of sensoren die allerlei omgevingswaarden meten krijgen een netwerkverbinding. De opbrengst hiervan is van enorme waarde: minder fouten, minder kosten, efficiëntie, oplossingsgericht werken en behandelen op afstand. Hiermee geeft IoMT hét antwoord op uitdagingen zoals vergrijzing, maar dit komt niet zonder gevaren. Medische apparaten met een netwerkverbinding zijn kwetsbaar voor cyberaanvallen. Via IoMT-devices kunnen cybercriminelen bijvoorbeeld toegang krijgen tot gevoelige (patiënt)gegevens en kunnen ze de dienstverlening van een zorginstelling daarbij ernstig verstoren. De wetgeving verplicht u om strenge maatregelen te treffen voor het beveiligen van uw informatie. QSight helpt u daarbij.

Download Whitepaper: Internet of Medical Things

De toekomst voor zorginstellingen

Uit verschillende onderzoeken blijkt dat het Internet of Medical Things een rooskleurige toekomst staat te wachten. MarketReseach.com voorspelde enkele jaren geleden al dat de markt in 2020 een omvang zou hebben van 117 miljard dollar. Inmiddels houden marktonderzoekers rekening met een bedrag van bijna 140 miljard dollar. 87 procent van de zorgorganisaties zou inmiddels gebruikmaken van het IoMT, of in ieder geval de mogelijkheden verkennen. Die mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Zo wordt het IoMT onder andere toegepast voor:

  • Hospitality;
  • Tracking en tracing;
  • Facilitymanagement;
  • Identificatie van patiënten;
  • Ontsluiten van medische apparatuur.

Zorginstellingen zijn een gewild en kwetsbaar doelwit. De introductie van een nieuwe technologie zoals het IoMT maakt de kwetsbaarheid en de aantrekkingskracht op cybercriminelen alleen nog maar groter. Zorginstellingen moeten in hun beveiligingsbeleid dan ook de security van IoMT-devices meenemen. Ook als er niet actief of bewust gebruik van wordt gemaakt. Dat is echter nog niet zo eenvoudig.

Hoe u dit doet, leest u in onze Whitepaper.

Download Whitepaper: Internet of Medical Things

Internet of Medical Things whitepaper

Adviesgesprek aanvragen

  • Bekijk onze privacy policy op https://www.qsight.nl/privacy-verklaring/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Martijn Hakstege
CEO QSight IT / EVP KPN Security

close-link