Loading...
NextGen Datacenter2019-07-12T13:52:03+00:00

Project Description

Het NextGen Datacenter of Datacenter 2.0 volgens QSight IT: u kunt snel inspelen op behoeften uit uw organisatie, u heeft één aanspreekpunt bij problemen, en u heeft altijd inzicht in functioneren en performance. En u bent volledig voorbereid op werken in de cloud.

IntelliReady

Een datacenter van QSight IT is altijd IntelliReady: dat houdt in dat het datacenter naadloos aansluit op uw bestaande omgeving, en dat de infrastructuur altijd geborgd is met IntelliCare en kan worden uitgebreid met IntelliDefense en IntelliGuard diensten.

Hybrid

We begrijpen dat u met uw organisatie de stap naar de cloud wil maken, en we begrijpen ook dat u niet met alles naar de cloud wil. Vandaar het hybride datacenter. Hierbij plaatst u een deel van uw servers en storage in een datacenter op basis van co-location, en maakt u vervolgens deels gebruik van servers en storage in de cloud.

Cloud neutral

Cloud functionaliteiten, mogelijkheden en prijzen veranderen razendsnel. De concurrentie is groot, en iedere cloudprovider probeert voorop te lopen. Daar kunt u als organisatie optimaal van profiteren door uw co-location in een cloud neutral datacenter te plaatsen. Cloud neutral betekent dat het datacenter supersnelle, directe en veilige verbindingen heeft met de belangrijkste cloudproviders: u kiest het juiste datacenter, en daarna heeft u vrije keuze uit alle cloudproviders.

Carrier neutral

Het plaatsen van uw servers en storage in een datacenter brengt met zich mee dat uw on-premise infrastructuur en uw eindgebruikers een verbinding met het datacenter nodig hebben. En net als bij de cloudproviders veranderen de mogelijkheden en prijzen bij carriers continu. Voor de verbinding met het datacenter is het belangrijk dat het datacenter carrier neutral is: uw organisatie moet met elke carrier kunnen aansluiten op het datacenter. Het datacenter moet dus overeenkomsten hebben met elke belangrijke carrier. Zo heeft u de keuze om de carrier te kiezen die het beste bij u past qua budget en qua mogelijkheden.

Cloud storage

QSight IT ontwerpt storage omgevingen die cloud ready zijn: wat u ook als opslagmedium kiest, uw storage systeem moet dit naadloos en zonder verlies van functionaliteit kunnen ondersteunen. Direct opslaan op een flash of hybrid flash systeem? Met uitwijk in de cloud? Backup in de cloud? Cloudmigraties? Geen probleem met QSight IT storage systemen.

Cloud computing

QSight IT werkt met alle gangbare virtualisatieplatforms, u heeft de vrije keuze voor de cloudprovider die u de beste computing prestaties biedt.

Integrale security: network access control

De tijd dat iedereen zomaar elk device kan en mag gebruiken op een lokaal (draadloos) netwerk is voorbij. Bring-your-own-device is weliswaar de norm, maar vereist tegelijkertijd een hoger beveiligingsniveau. Vanuit enerzijds wetgeving en anderzijds de toenemende dreiging van geavanceerde malware ook van binnenuit is gedifferentieerde toegangscontrole pure noodzaak om uw infrastructuur te beveiligen.

De integrale security van een QSight IT datacenter zorgt voor gecontroleerde netwerk- en applicatietoegang aan de hand van type device, identiteit, locatie, gebruikersrol en andere device kenmerken zoals de mate van beveiliging van het device zelf.

Wlan

De Wlan omgeving in een QSight IT infrastructuur valt volledig binnen de integrale security: ook hier is gedifferentieerde beveiliging van toegang een must. Als extra functionaliteit moet worden gedacht aan gastenportals met aparte beveiliging.

IntelliDefense – beheerdienst as a Service

Het beheer van uw datacenter kan in zijn geheel worden uitbesteed, waarbij het beheer wordt overgedragen aan het Network Operations Center van QSight IT. Vanuit het NOC wordt het dagelijks beheer van het netwerk uitgevoerd, 24×7!

IntelliGuard – Soc-as-a-Service

Een QSight IT datacenter is pas echt veilig als het is gekoppeld aan het QSight IT Security Operations Center (SOC).

Door middel van een IntelliProbe systeem on premise en/of in het datacenter worden in uw omgeving gegevens verzameld en op veilige wijze naar ons SOC verstuurd.

In het SOC verzamelen en correleren we data uit uw infrastructuur in een Big Data platform. De data maken we doorzoekbaar en actionable, waardoor we in actie komen als het nodig is en samen met u aan de hand van runbooks een vast scenario doorlopen bij security problemen. Zodoende beschikt u over een SOC, zonder dat u hoeft te investeren in dure software of een 7 x 24 uur bezetting.

Flexibel

Een QSight IT datacenter is flexibel. Er wordt altijd rekening gehouden met voldoende poorten om uitbreidingen middels stacking mogelijk te maken. Of het uitbreiden van het aantal access points om de bandbreedte te verhogen of te optimaliseren.

Branche office / Home office

Het nieuwe werken: daar werkzaam zijn waar je wil en wanneer je wil kan alleen als uw organisatie dat technisch mogelijk maakt, zonder de beveiliging uit het oog te verliezen. Koppelingen met branche offices kunnen via Wan- of VPN verbindingen veilig worden gemaakt, in beide gevallen adviseren we een Next Generation firewall/VPN gateway. Ook een Wan wordt immers gedeeld met anderen.

Financiering

Niet alleen is een QSight IT datacenter technisch flexibel, maar ook financieel flexibel. Natuurlijk kan een datacenter worden aangeschaft met additionele uitbreidingen voor IntelliCare, IntelliDefense of IntelliGuard. Daarnaast kan een datacenter altijd worden gefinancierd door middel van leasing. Dan betaalt u één vast bedrag per maand voor uw netwerk inclusief alle gewenste diensten. QSight IT werkt samen met gerenommeerde leasingbedrijven die ruime ervaring hebben met de financiering van IT-omgevingen.

Meer weten over NextGen Datacenter?

Neem contact met ons op via info@qsight.nl, vul het contactformulier in of kijk verder naar gerelateerde onderwerpen onderstaand.

Adviesgesprek aanvragen

  • Bekijk onze privacy policy op https://www.qsight.nl/privacy-verklaring/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link