Loading...
Wireless 2.02017-11-28T20:26:20+00:00

Project Description

‘Een nieuwe Wifi standaard die de wereld klaar maakt voor de IoT en ‘sociale’ interactie met en tussen machines’

Een Wireless netwerk zoals we het nu kennen is niet meer weg te denken uit ieder bedrijfsgebouw, huis of publieke ruimte. Met ieder device kunt u overal en altijd op een dan wel beveiligd of onbeveiligd netwerk gebruik maken van internet. Het Wireless netwerk (WiFi of ook wel 802.11 voor technici) is eigenlijk een wireless protocol dat ervoor gemaakt was als vervanging voor Ethernet. Het doel was om op een standaard manier een eenvoudig te implementeren en te gebruiken draadloze verbinding op korte afstand te realiseren. Het 802.11 wireless netwerk dat we nu kennen is hier extreem succesvol in geweest waardoor we er technologisch steeds meer van zijn gaan vragen en ook zullen gaan vragen.

Door nieuwe ontwikkelingen zoals the Internet of Things waarmee ook apparaten en machines met elkaar communiceren en apps als Snapchat waarmee net zo veel download-  als upload verkeer wordt gegenereerd is het wireless netwerk protocol 802.11 eigenlijk niet meer afdoende. Met name op het gebied van afstand, dataverkeer, stroomverbruik en kosten schiet de oude protocol tekort. De oplossing hiervoor is het nieuwe wireless netwerk protocol 802.11ax oftewel Wireless 2.0 zoals we dit bij QSight IT het liefste noemen.

Must om over te stappen op Wireless 2.0?

Zoals altijd bij nieuwe ontwikkelingen is de belangrijkste vraag of u moet overstappen naar een nieuwe situatie of dat u nog kan volstaan met de huidige mogelijkheden. Voor iedereen die een keuze maakt voor de aanschaf of migratie van een nieuwe wireless oplossing gelden de volgende overwegingen:

  • Steeds meer devices worden uitgerust met Wifi verbindingsmogelijkheden. De uitdaging daarbij is dat de huidige Wifi standaarden vooral uitgingen van het feit dat er meer download- dan upload verkeer is. Door nieuwe apps als Snapchat is dat niet meer zo.  802.11ax is/wordt met de symmetrische wereld anno 2017 ontwikkeld.
  • 802.11ax geeft ten opzichte van 802.11ac een 4-10 maal zo hoge doorvoersnelheid.
  • De wijze waarop .ax de data verstuurd (modulatie) is gebaseerd op de zeer efficiënte technieken die ook in LTE worden gebruikt. Resultaat is dat Wifi kanalen minder lang bezet worden en sneller weer beschikbaar zijn  voor andere gebruikers. Hierdoor is de gebruikerservaring een stuk beter
  • Door toevoeging van een communicatietechniek tussen wireless access points (AP, apparaat waarmee een device connectie maakt ) en clients (gebruikers) wordt het batterijgebruik beperkt; AP kan client laten weten dat hij in “slaapmodus” kan gaan.
  • Doordat de te behalen afstanden van wireless access points naar clients een stuk groter zijn dan bij de voorgaande Wifi standaarden wordt batterijgebruik beperkt.

Mogelijkheden zien en geleidelijk groeien

Als gezegd is iedere situatie anders en iedere situatie vraagt om voorbeelden. Zo wordt er bijvoorbeeld op een middelbare school door scholieren veel gebruik gemaakt van het wireless netwerk om met apps als Snapchat veel data met elkaar uit te wisselen. In een ziekenhuis connecteren vele machines en devices met elkaar om de gezondheid van patiënten te monitoren.  In het gemeentehuis kunnen burgers reeds de eerste stappen van een aanvraagproces via het wireless netwerk invullen. De mogelijkheden hierin zijn duidelijk verrijkend en helpen ons met alledaagse processen.

Bij QSight IT denken we met u mee over de mogelijkheden van uw wireless netwerk en maken daarop samen met u een plan zodat u met uw organisatie geleidelijk mee kunt groeien met de technologische ontwikkelingen. Een geleidelijk groeiplan (of wireless roadmap) is hierin essentieel omdat de overstap of migratie naar een 802.11ax wireless netwerk geruisloos  moet plaatsvinden.

Gratis Wireless Roadmap

QSight IT  ondersteunt u  voor het inrichten of migreren van een draadloos netwerk door samen met u een Wireless Roadmap te creëren. Hierbij wordt gekeken naar de behoefte van gebruikers, de aanwezige infrastructuur, uw specifieke situatie, mogelijke kansen en het beschikbare budget. Een wireless specialist komt bij u langs u direct weet wat uw mogelijkheden zijn en waar u mogelijk aan toe bent voor de toekomst.

Meer weten over Wireless 2.0 of 802.11ax?

QSight IT is de ideale partner op het gebied van WiFi oplossingen. Door het jarenlange partnerschap met Aerohive Networks. Cisco en Aruba HPE heeft QSight IT een ruime expertise opgebouwd in het implementeren en onderhouden van de complexe wireless netwerken (WLAN). De gecertificeerde wireless netwerk specialisten hebben daarnaast tijdens en na de implementatie of migratie een bijzondere aandacht voor onderhoud en support op de wireless access points.

Neem contact met ons op via info@qsight.nl, vul het contactformulier in of kijk verder naar gerelateerde onderwerpen onderstaand.

Adviesgesprek aanvragen

  • Bekijk onze privacy policy op https://www.qsight.nl/privacy-verklaring/

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

QSight IT is KPN Security: wat betekent dit voor u?

Beste relatie,

Samen met onze klanten willen wij Nederland elke dag een stukje veiliger maken. Met ingang van 11 april doen we dit onder een nieuwe merknaam: KPN Security. Graag leggen we uit wat dit voor u als gewaardeerde relatie van QSight IT betekent.

Wat is KPN Security

KPN voegt zijn securityorganisaties samen onder de nieuwe merknaam KPN Security. Hiermee ontstaat de grootste securityspecialist van Nederland. KPN Security biedt voor alle type organisaties (van midden- en kleinbedrijf tot corporate organisaties) een compleet security aanbod: van kant-en-klare (geïntegreerde) securityoplossingen tot complete managed securitydiensten.

Wat gebeurt er met QSight IT?

QSight IT maakt vanaf nu deel uit van KPN Security. Het merk QSight IT zal daarmee gaan verdwijnen, net als het eveneens in 2017 overgenomen securitybedrijf DearBytes. Wij opereren met ingang van 11 april onder de vlag van het nieuwe merk.

Wat verandert er voor u?

Geleidelijk zult u de overgang naar KPN Security gaan merken, maar u blijft contact houden met dezelfde mensen en ook de werkwijze blijft hetzelfde. De kernwaarden van QSight IT – betrokkenheid, betrouwbaarheid en innovatie – leven voort in KPN Security. Met gebundelde krachten kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Heeft u vragen over onze nieuwe organisatie of anderzijds? Dan horen we dat natuurlijk graag van u.

Met vriendelijke groet,

Marcel van Oirschot
EVP KPN Security

close-link